'NA RUBU TREĆEG SVJETSKOG RATA' / Emil Tedeschi tvrdi da je rat multiplicirao probleme: 'Ova nova kriza će uništiti neke poduzetnike'

Predsjednik Uprave Atlantic grupe, Emil Tedeschi, komentirao je stanje u kojem se nalazi hrvatsko, ali svjetsko gospodarstvo

17.3.2022.
21:45
VOYO logo

Domaća poduzetnička elita okupila se u zagrebačkoj Laubi gdje se održava izbor za EY poduzetnika godine.

Izabrani će Hrvatsku predstavljati na svjetskom finalu u Monacu, a sam izbor je za RTL Danas komentirao Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe i predsjednik žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći da sam zajedno s kolegama u žiriju svake godine pozitivno iznenađen koliko u Hrvatskoj ima poduzetničkih kvalitetnih priča i projekata. Kad misliš da sve znaš o toj našoj maloj Hrvatskoj i još manjoj poslovnoj zajednici iznenadim se pozitivno", rekao je.

Zemlja s dva jednoroga

"Malo je vjerojatno da će hrvatski poduzetnik osvojiti svjetsko natjecanje, ali treba reći da smo mi zemlja s dva jednoroga, s Infobipom i Rimac Automobilima. Oba poduzetnika su bila naši laureati i smatram da smo u svih prethodnih 6 godina kao i ove godine jako dobro birali, ne samo pobjednike nego i finaliste", rekao je Tedesschi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i kako stoji hrvatsko gospodarstvo s obzirom na krizu.

"Kriza nije utjecala jednako na sve nas, ali naše poduzetništvo je nakon dvije godine covid krize otpornije nego prije dvije godine. Bilježimo pozitivan trend i jasnu kristalizaciju kvalitetnih dugoročnih poduzetnika u odnosu na možda neka vremena kada su većinom laureati drugih nagrada završavali na ne tako popularnim mjestima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'VIDIMO EMOCIONALNO PREVELIKO KUPOVANJE' /

Hrvatski lanac ograničava jednokratnu kupovinu: 'Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne potroše zalihe'

Image
'VIDIMO EMOCIONALNO PREVELIKO KUPOVANJE' /

Hrvatski lanac ograničava jednokratnu kupovinu: 'Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne potroše zalihe'

'Na rubu Trećeg svjetskog rata'

"Ova nova kriza neće obuhvatiti i dotaknuti sve poduzetnike na isti način. Nekima je srušila poduzetničke snove, neke će uništiti, ali kad gledamo ukupnu sliku hrvatskog poduzetništva postoji otpornost, nove ideje, generacije i biznisi, a makrosituacija nije svima jednaka. covid otišao nije, a rat kojem svjedočimo, praktički na rubu Trećeg svjetskog rata je nešto što osobno osuđujem. Ova agresija Putinove Rusije na neovisnu Ukrajinu je nešto nezapamćeno od sredine prošlog stoljeća", rekao je Tedeschi.

Dodao je da bi problemi postojali i bez rata, ali da su sada multiplicirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedočimo ne samo rastu cijena energenata nego svih usluga i sirovina, od biljnog ulja, šećera, cijena mesa i ribe, preko svih usluga. Dosta su potrgani ili uzdrmani lanci opskrbe i poduzetnicima ali i građanima nije lako. Mi, vodeći ljudi, predsjednici Uprava smo plaćeni da rješavamo takve probleme. Nažalost, ne možemo reći da radimo u nekom sretnom vremenu, ali svojim djelovanjem ovo društvo možemo učiniti boljim i sretnijim", rekao je Tedeschi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo