fatalna privlačnost - dio drugi / Tebi nije žao što si to učinio, već što sam ja to saznala!

Image
Foto: Photo by: Denis Dunaj

Doveo ju je do tolikog ludila da je bila spremna izreći mu sve u lice, prikovati ga za križ k'o malog Isuseka, optužiti ga za Prvi, Drugi i izazivanje Trećeg svjetskog rata... Znala je da se više ne mora bojati išta mu reći, prigovoriti – jer nema što više izgubiti.

27.3.2014.
12:00
Photo by: Denis Dunaj
VOYO logo

U prošloj 'epizodi' čitali ste o djevojci koju je njezin nevjerni dečko zbog neiskrenosti i nepoštovanja doveo do te razine da je ista uzela nož u ruke i nabrijano čekala njegov povratak kući kako bi mu se osvetila. Sada slijedi nastavak priče...

Doveo ju je do tolikog ludila da je bila spremna izreći mu sve u lice, prikovati ga za križ k'o malog Isuseka, optužiti ga za Prvi, Drugi i izazivanje Trećeg svjetskog rata... Znala je da se više ne mora bojati išta mu reći, prigovoriti – jer nema što više izgubiti. To joj je dalo prijeko potrebnu snagu da taj nož i dalje čvrsto drži u rukama i sakrije ga iza leđa da ga ovaj govnar ne bi vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je smišljala scenarije i onaj hvalisavi monolog koji svaki negativac u filmu koristi kako bi 'ubio' vrijeme između akcije, no onda je shvatila da je sve to nepotrebno jer će za vrijeme silnog pričanja ona dobiti još jedan verbalni udarac, kao i glumci u filmu fizički. Little less conversation, little more action, zaključila je. Jer seljačina nema izliku, a ni ona više riječi za njega. Barem joj se tako činilo.

Čim ga je vidjela kako ulazi u stan, zadrhtala je, u vodu je pao njezin plan da odmah prijeđe u akciju, a na pod nož koji je držala u ruci. Otkrivenih namjera stajala je ogoljena pred njime te se odlučila sakriti iza dima cigarete koju je zbog nervoze palila jednu za drugom. I dalje je osjećala gorko-slatki okus u ustima zbog cijele situacije. Toliko ga je voljela, a toliko je nije bio vrijedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je UBILA uspomenu na njega, ali ne i njega. Pustila ga je da živi, dovoljna mu je kazna bila što će nastaviti život bez nje.

I onda je krenulo... Sjetila se davno pročitane self help knjige 'Nedostaje? Ne, dosta je!' te započela sa svojom ofenzivom. On ju je samo posramljeno gledao i očajnim manevrima pokušavao po stanu skupiti kapljice dostojanstva koje su mu, pomiješane sa znojem, neprestano klizile s lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je primijetila svaku knedlu koju je progutao dok se pokušao obraniti i histerično se, ironično, nasmijala sama sebi u bradu te pomislila: 'Zar si mislila da ćeš nožem riješiti stvari?'. Kapljice krvi koje je u svom pomahnitalom divljačkom pohodu htjela vidjeti zamijenjene su kapljicama izdajničkog znoja posramljenosti. To joj je bio dobar znak da ga pritisne skroz uza zid.

Sve je manje ona plakala, a sve više on. Da, i muški plaču. Ona se punila njegovom grižnjom savjesti nakon priznanja da ju je varao već neko vrijeme. Odjednom je on postao manji od makovog zrna, a ona Kraljica majka u odnosu na njega. Odsjekla mu je muda, a za to joj nije trebao nikakav nož.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UBILA je uspomenu na njega, ali ne i njega. Pustila ga je da živi, dovoljna mu je kazna bila što će nastaviti život bez nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razum je prevladao te shvatio da bi joj za pospremanje dokaza, rješavanje oružja i uklanjanje izbjeljivača kojim bi očistila mjesto zločina trebalo i previše vremena, a da je vrijeme novac. Isto tako, zaključila je kako se s Horejšio Kejnom iliti po hrvatski gosponom Draganom Primorcem nije za zajebavati, a i sama je znala koliko je loš lažov. Nikada nije znala lagati, samo ponekad ne izgovoriti cijelu istinu. A to joj ne možete zamjeriti.

Naposljetku je izašla iz stana, ostavivši ga jadnog i skenjanog, ušla u njegov A4 i odvezla se u nepoznatom pravcu. Na radiju je taman svirala ona nostalgična od Natali Dizdar 'Zamjenit ću te gorim', ali ona ju je pjevušila u svojoj verziji, pod radnim nazivom 'zamjenit ću te boljim'. Jer jedino takav scenarij i paše njenom novom filmu, goreg od Ovoga nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, je li ovo zaista kraj i postoji li muško opravdanje, druga strana medalje? Pročitajte u finalnom nastavku ove trilogije za tjedan dana.

Ako vam se svidio ovaj tekst, bacite pogled i na ostale. Upravo OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču