Nedodirljivi / Talijan koji je zaključao plažu izgubio na sudu, no ograda još uvijek stoji i nitko mu ne može ništa..

Mještani nagađaju da će Talijan samo platiti kaznu, a prepreke do plaže neće ukloniti jer sudski rok je prošao

24.7.2019.
14:00
VOYO logo

Hrvatska je samu sebe dovela do niza turističkih apsurda. Onaj sa zaključanom plažom u Marušićima kod Omiša dobio je i sudski epilog. 

Iako je talijanskom investitoru naloženo ukloniti zapreke, ograde i zaštitare, mještani i njihovi gosti i dalje ne mogu na plažu starim seoskim putem. Ograde su tu, baš kao i zaštitar, a turisti odlaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu za plažu Borak u Marušićima stoji ograda, zid ili zaštitar. Talijanski investitor koji je zapriječio put do plaže unatoč sudskoj presudi u korist mještana, zapreke nije još uklonio….

“To ostavlja loš dojam gostima da su tu neki zaštitari, neke ograde, pristup nemaju ni službe hitne pomoći, vatrogasci ništa. Jedna nemoguća situacija koja daje loš dojam“ govori Splićanka Tea.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Mještani nagađaju da će Talijan samo platiti kaznu, a prepreke do plaže neće ukloniti jer sudski rok je prošao…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sud je donio, a šta je sada donesena je odluka da se to sruši. On će platiti kaznu valjda sada 10 tisuća kuna za koje vrijemr ja to ne znam. On ima uvjetnu kaznu od 8 mjeseci sa rokom kušnje od godinu dana, sa tih deset tisuća kuna je li to ekvivalent koje ljudi gube“, kaže za RTL Danas Josip Čaljkušić, vlasnik apartmana u Marušićima.  

Zbog apsurdne situacije s plažom mnogi su izgubili goste….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam manje gostiju, imao sam neke, došli su i objasnio sam im da je tri puta  dulji put do plaže. Oni su rekli: "Žao nam je, vratit ćemo se kad to riješite. Ali nećemo dok je predaleko”, govori vlasnik hostela.

Turistima je neshvatljivo zašto moraju preko brda do plaže koje gledaju iz apartmana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo im je, govore turisi iz Češke, terbalo pet minuta do plaže, a sada okolnim putem, hodaju petnaest. 

Privremena sudska mjera uklanjanja prepreka vrijedi unatoč žalbama i nepravomoćnosti presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Privremena mjera stupa na snagu odmah, sud ima pravo izricati novčane kazne dokle god se on pokori nalogu  suda i ne postupi prema privremenoj mjeri, ali nemoguće je se predvidjeti što  će se dogoditi u budućnosti“, govori odvjetnik Toni Mandić.

Novčana kazna je zasad 10 tisuća kuna,  ali može za pravnu osobu ići i do sto tisuća kuna. no talijinski investitor kazne može plaćati, a put do plaže i dalje držati zatvorenim...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo