Putnici izgubili letove / Taksisti zbog Ubera prosvjeduju blokirajući promet: nastaju ogromne gužve

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Prosvjed se odvija i u splitskoj i zagrebačkoj Zračnoj luci. Uber o prosvjedu: 'Blokiranje gradova u udarnom vikendu apsolutno neprihvatljivo'

28.7.2017.
10:09
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo
Image

Zagreb: taksisti ispred aerodroma prosvjeduju protiv Ubera

Image

Zagreb: taksisti ispred aerodroma prosvjeduju protiv Ubera

Prema njihovim riječima, radi se o spontanom okupljanju kojim žele potaknuti na poštivanje Zakona, javlja Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, taksisti su u više navrata izjavili kako Uber ne vozi sukladno hrvatskim propisima, a njihove je navode potvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Dubrovački dnevnik ekskluzivno objavio, ovih dana je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

"Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda", odgovorili su iz Ministarstva na upit Dubrovačkog dnevnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo od svih taksista, s područja Grada Dubrovnika, da u najkraćem mogućem roku otpočnu s pružanjem usluga jer u protivnom Grad Dubrovnik će znati zaštiti interese Grada i gostiju kroz natječajni postupak za obavljanje auto taksi djelatnosti na području Grada Dubrovnika koji je u tijeku", izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Kolona koja se stvorila na magistrali zbog prosvjeda koji je jutros započeo u Dubokoj ljutoj duga je sve do Dupca iz smjera istoka, a zapadno sve do Močića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić za Dubrovački dnevnik je izjavio kako okupljanje koriste kao alat iskazivanja svog nezadovoljstva postojećim stanjem. 

"Osobno sam svoje vozilo u 8.00 sati zaustavio na magistrali i na taj način izrazio nezadovoljstvo koje Vlada već dvije godine radi nezakonitog rada Ubera. Nisam organizator ovog okupljanja, organizator je nezakoniti rad Ubera i nefunkcioniranje pravne države pa njih treba pitati dokad će okupljanje trajati," kratko je prokomentirao Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokada magistrale negativno se odrazila posebno na putnike koji su izgubili letove u Zračnoj luci Dubrovnik. Oštro je reagirao i direktor Zračne Luke Dubrovnik Roko Tolić, koji je naglasio kako razumije taksiste, ali kako je današnji čin nedopustiv te ih pozvao da odmah prekinu ovu akciju ili će iz Zračne luke Dubrovnik donijeti nove odluke o prijevozu. 

Razvoj situacije pratite na našem portalu i Dubrovačkom dnevniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uber o prosvjedu taksista: 'Blokiranje gradova u udarnom vikendu apsolutno neprihvatljivo'

Blokiranje gradova u udarnom turističkom vikendu, u Hrvatskoj koja živi od turizma, apsolutno je neprihvatljivo, a ponašanje taksista predstavlja opasnost za građane, turiste i infrastrukturu grada, priopćeno je u petak iz Ubera u povodu prosvjeda taksista u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, koji su izazvali blokade i probleme u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo, kao odgovor na nasilno ponašanja taksista u Splitu i Dubrovniku, odmah organizirali dodatnu opciju kretanja uslugom UberBOAT, kako bi turisti i građani mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama te doći do svojih odredišta. Cijenu UberBOATa danas smo prilagodili cijeni vožnje automobilom na kopnu kako bi svima omogućili slobodu kretanja", priopćio je Uber.

Uber koristi više od 100.000 građana Hrvatske i turisti iz više od 118 zemalja. U turističkoj sezoni, koja nikad nije bila bolja zbog povećanog broja turista, ali koju je već ugrozio požar u Dalmaciji, smatramo da je blokada ključnih turističkih središta apsolutno neprihvatljivo i sebično ponašanje. Takav nepromišljen čin šteti svima – građanima, turistima, gospodarstvu i cijeloj Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo