NEZADOVOLJNI ZAKONOM / Taksisti danas prosvjeduju na Markovom trgu: tvrde da novi prijedlog zakona ugrožava egzistenciju obrtnika

Image

Taksisti samtraju kako su vladajući prijedlozima pokazali da su ignorirali svjetske i europske regulative

29.11.2017.
7:57
VOYO logo

Taksisti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika prosvjedovat će danas na Markovu trgu od 11 do 14 sati kako bi upozorili državu na neprovođenje vlastitih zakona, ali i preventivno upozorili na donošenje novog zakona koji bi u javnu raspravu trebao ići 1. prosinca, a prema kojem bi se omogućila daljnja liberalizacija tog tržišta.

Organizatori prosvjeda su predstavnici Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Eko Taxija, Radio Taksija Zagreb, Udruženje autotaksi prijevoznika Dubrovnik d.o.o., Udruge za promicanje auto taksi prijevoza – Radio Taksi Split i Udruge VG Taxi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori navode kako će ukazati na veliku nepravdu koja će se dogoditi ukoliko se usvoji nacrt Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji je prezentiran medijima te koji ujedno ugrožava egzistenciju 2500 obrtnika i njihovih obitelji.

Taksisti samtraju kako su vladajući prijedlozima unutar nacrta pokazali da su u potpunosti ignorirali svjetske i europske regulative o sigurnosti putnika u prijevozu, turističke potrebe i kapacitete Hrvatske te regulaciju prometa u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo