TAKO TO RADI IVAN VILIBOR SINČIĆ: / Kod njih je podigao kredit, a evo kako ih je napadao prije samo tri godine

Image

U pitanju je iznos od 515.000 kuna s kamatom od 4,35 posto. Idućih deset godina čelnik Živog zida mjesečno će izdvajati 5300 kuna.

7.5.2018.
8:29
VOYO logo

Nakon što je Ivan Vilibor Sinčić prije tri godine rekao da je Erste banka prevarila ljude, i sam je u toj istoj banci podigao kredit za kupnju kuće, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici. Čelnik Živog zida je osim toga ranije podržao osnivanje udruge 'Pazite s kim bankarite'.

Godine 2015. Sinčić je rekao da privatne banke rade što žele. Izjavio je tada kako je Erste banka prevarila ljude, povukavši se usred realizacije projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINČIĆ PLATIO KUĆU 600.000 KUNA: /

Sad ga svi razvaljuju zbog jedne izjave

Image
SINČIĆ PLATIO KUĆU 600.000 KUNA: /

Sad ga svi razvaljuju zbog jedne izjave

'Privatne banke mogu raditi što žele'

"To je problem nedostatka monetarnog suvereniteta zbog čega privatne banke mogu raditi što žele i koje nadzorom novčane mase kredita određuju što će napraviti, a što ne", rekao je Sinčić 2015. i dodao da je Općinsko državno odvjetništvo odlučilo goniti Erste banku u jednom slučaju, što je bio povod za osnivanje udruge Pazite s kim bankarite", zaključio je Sinčić.

Sada je upravo u toj banci i sam digao kredit. U pitanju je iznos od 515.000 kuna s kamatom od 4,35 posto. Idućih deset godina čelnik Živog zida mjesečno će izdvajati 5300 kuna. Uz njegovu saborsku plaću od 16 tisuća kuna te primanje supruge, Vladimire Palfi, koja je zaposlena u stranci s plaćom od 5700 kuna, taj iznos obitelj će moći podmirivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kupio sam kuću na kredit, kao i svi drugi'

'Kupio sam kuću na kredit, kao i svi drugi ljudi. Od 2011. govorimo da je kredit jedini način na koji mladi ljudi mogu doći do nekretnine i da sustav u kojemu je velik dio kredita neotplativ treba mijenjati. Davno sam je upisao u imovinsku karticu, ali nije im odgovaralo da je prije izvuku iz ladice. Platio sam je 600.000 kuna, podigao sam kredit u iznosu od 515.000, a ostatak sam dao u gotovini, uglavnom jer su mi pomogli roditelji i prijatelji. Jeftinija je od prosječnog dvosobnog stana. Kredit sam dignuo u kunama, to je jedina valuta koju priznajem. I dalje sam podstanar jer je kuća starija, gola cigla, bez priključaka. Ne znam kad ću je urediti ni kad ću se seliti, zasad nije u planu. Nisam koristio nikakve državne subvencije niti povlaštene kredite za mlade na koje sam imao pravo…’, napisao je Sinčić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo