TAJNI SASTANAK: / Karamarko i Petrović susreli se sa čovjekom koji je otimao Inu za Mađare

Image
Foto: Marko Lukunic, Dusko Jaramaz/PIXSELL
31.5.2016.
8:46
Marko Lukunic, Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Kako navode, Karamarko se susreo s Patrikom Tkačem, jednim od osnivača i suvlasnika J&T grupe, koja je tijekom 2011. u složenoj netransparentnoj operaciji pokušala za MOL kupiti ključni paket dionica Ine s kojim bi formalno stekli većinski udio, ali i zaobišli hrvatske zakone. To je onemogućila Hanfa.

Image
KRONOLOGIJA SLUČAJA INA-MOL: /

13 nesretnih godina svađa, sukoba i propadanja Ine

Image
KRONOLOGIJA SLUČAJA INA-MOL: /

13 nesretnih godina svađa, sukoba i propadanja Ine

Nacional piše kako se pet godina kasnije suvlasnik tog fonda susreo s Karamarkom, a susret je organizirao Josip Petrović, konzultant MOL-a. Na sastanku je bio i Ivica Božan, predsjednik uprave Vaba banke koja je u većinskom vlasništvu J&T banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor blizak Božanu kazao je kako su u vrhu J&T grupe ljutiti jer su im zbog Petrovića, Karamarka i afere sada kompromitirane i kontaminirane i druge investicije. Partneri Patrika Tkača u vrhu J&T grupe poludjeli su i jer im sastanak nije unaprijed najavljen.

"Podržat ćemo vaše ulaganje u Adris grupu, ali za nas kupite Novi list", rečeno je na sastanku. Petrović je rekao da će tada moći odlučivati o imovini Novog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku se razgovaralo i o četirima temama povezanim uz njihova potencijalna strateška ulaganja u Hrvatskoj.

Jedan od izvora Nacionala upravo je od Božana doznao što se na tom sastanku razgovaralo. Božan mu je to ispričao pred još dvama svjedocima, čiji je identitet također poznat redakciji Nacionala. S tim su tvrdnjama kompatibilne i tvrdnje koje su do Nacionala dospjele još početkom ožujka. Tada je Nacional, iz krugova bliskih HDZ-u, prvi put doznao da je desetak dana nakon što je formirana Vlada i nakon što je Karamarko imenovan prvim potpredsjednikom s ovlastima zamjenika, održan sastanak s predstavnicima velikog češko-slovačkog fonda J&T, inače vlasnicima Varaždinske banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo