TAJ POSAO U SPLITU NITKO NE ŽELI RADITI: / Pored 460 gradskih službenika, zbog ovog radnog mjesta izvukli su ženu iz mirovine

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Gospođa navodno piše kazne za vožnju autobusom bez putne karte

12.7.2019.
12:57
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Premda nije rijetkost da u pojedinim zanimanjima umirovljeni pojedinci nastavljaju raditi uz ugovor o djelu, uglavnom se radi o stručnjacima u deficitarnim zanimanjima. U konkretnom slučaju iz Banovine, odnosno splitske gradske vijećnice, riječ je o – tajnici u gradskom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, na čijem je čelu pročelnik Damir Ordulj. Tako gospođa uz mirovinu svakog mjeseca prima i honorar od 5200 kuna. Novinari Slobodne Dalmacije pitaju se, ne ulazeći u kompetencije dotične gospođe, nije li se među vojskom 460 zaposlenih u Banovini mogla pronaći jedna osoba koja bi zamijenila umirovljenu kolegicu.

U Gradu je očito smatraju nezamjenjivom kad su joj odlučili od Nove godine do sada isplatiti 31.200 kuna. Ali ne smatraju da ovu situaciju trebaju pojasniti. Samo su potvrdili da je to zaista istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U spomenutom Upravnom odjelu radi donedavna službenica gradske uprave koja je, dok je bila u radnom odnosu, obavljala i tajničke poslove, a trenutačno je, temeljem ugovora o djelu, angažirana na poslovima koordinacije prijenosa podataka za poslove koje temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu javna tvrtka 'Promet' preuzima od Grada, rečeno je u gradskom uredu. Neslužbeno se doznaje kako nova-stara tajnica piše kazne za vožnju autobusom bez putne karte.

Image
SPLITU PRIJETI BLOKADA RAČUNA PRED SEZONU? /

Izgubili spor težak 150 milijuna kuna, Opara odjurio kod Plenkovića

Image
SPLITU PRIJETI BLOKADA RAČUNA PRED SEZONU? /

Izgubili spor težak 150 milijuna kuna, Opara odjurio kod Plenkovića

Pobjegao na kruzer

Dok se tako nekih pojedinaca gradska vlast ne želi odreći, druge šalje na neplaćene dopuste koji traju dulje nego što je propisano Kolektivnim ugovorom. Neslužbeno se doznaje kako je jedan djelatnik zaposlen u Upravnom odjelu za financijsko upravljanje i kontroling zatražio i dobio šest mjeseci neplaćenog dopusta kako bi otišao raditi na kruzer. Kolektivnim se ugovorom propisuje da se zaposleniku smije odobriti "dopust bez naknade plaće do 30 dana u tijeku kalendarske godine, pod uvjetom da je takav dopust opravdan..., a osobito radi gradnje, postupka adaptacije kuće ili stana, njege člana uže obitelji, liječenja na osobni trošak, sudjelovanja u sportskim ili kulturno-umjetničkim priredbama, osobnog školovanja, doškolovanja ili specijalizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dokumentu koji regulira prava i obveze zaposlenika gradske uprave stoji i to da se neplaćeni dopust može uzeti u trajanju duljem od 30 dana, ali nigdje se ne spominje dodatna zarada kao razlog uzimanja takvog dopusta. Tijekom ove godine je na Banovini troje službenika zatražilo neplaćeni dopust, što im je i odobreno.

Broj zaposlenih u Banovini manji od 400 posljednji je put zabilježen za vrijeme mandata HDZ-ova gradonačelnika Ivana Kureta. Njegovi nasljednici Željko Kerum, Ivo Baldasar i Andro Krstulović Opara približili su se brojci od 500 zaposlenih. Početkom ove godine na platnoj je listi gradske uprave bilo 438 djelatnika. No, također je najavljeno i zapošljavanje dodatnih 20 osoba. Usprkos tome, posla ima i za umirovljenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo