RAZGOVARALI S PULJKOM /

Tabak za RTL o poskupljenju štekata: 'Cijene će sigurno rasti. Postat ćemo sezonci pa će grad zimi biti sablazan'

'Nitko neće preživjeti s cijenama kakve imamo sada', kazala je Tabak

8.2.2022.
20:50
VOYO logo

Grad Split odlučio je udvostručiti cijene najma ugostiteljskih terasa u užem centru. Iako se prvo spominjalo povećanje od 300 posto, od toga se ipak odustalo. Ugostitelji upozoravaju - to će utjecati na konačne cijene, a dvadesetak kuna za kavu na osunčanoj Rivi za većinu građana bit će previše.

Na splitskoj rivi je Rade Županović koji razgovara s Jelenom Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja. Ona je jučer sudjelovala na sastanku između ugostitelja i grada. Puljak kaže da je postigao dogovor, ugostitelji govore o jednostranoj odluci grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puljak nas je pozvao na razggovor i objavio da su donijeli odluku koja nije kao prvotni prijedlog da neće izaći s onako visokim cijenama već da će biti duplo skuplje. Mi smo pokušali ad hoc dati neko razumnije rješenje koje nije uvaženo", govori.

Njihov prijedlog je, govori bio da, ako se cijene dižu da bude neki prijelazni period od eventualno 20 do maksimalno 50 posto povećanja ovu godinu pa da kad se donese plan raspodjele štekata da se uvaže cijene koje su bile tema razgovora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene štekata, kažu ugostitelji, porasle su 2017. godine, iako, priznaju i Puljku, istina je da se odluka o povećanju nije mijenjala od 2013.

"Imali smo mogućnost jednokratnog plaćanja s 20 posto popusta što je bilo ukinuto", govori Tabak. Iz kojeg razloga je to pak bilo ne znaju, ali od 2017. plaćaju 20 posto veću cijenu, a sad će, kaže, plaćati 100 posto veću.

Upitana hoće li zbog svega rasti cijene asortimana, govori da će to zasigurno biti.

"Nitko neće preživjeti s cijenama kakve imamo sada. Nikome nije u interesu izgubiti gosta. Mi se već nekoliko godina borimo da se gosti vrate u centar", navela je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju ćemo morati svi postati sezonski i raditi šest mjeseci pa će grad zimi izgledati sablazno", zaključila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike