POMALO BIZARNO / Svu pozornost na požeškom Adventu ukrao je Fićo, no nakon tri dana je - nestao. Biskup je inzistirao: 'Svi znamo zašto...'

Image
Foto: Turistička Zajednica Grada Požege/Facebook

I Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege, ustanove koja je organizirala ovogodišnji Advent kazala je kako je Fićo uklonjen jer su djeca po njemu skakala

9.12.2023.
21:47
Turistička Zajednica Grada Požege/Facebook
VOYO logo

U sklopu ovogodišnjeg Adventa, ispred Katedrale u Požegi sve posjetitelje uveseljavao je ukrašeni i osvjetljeni Fićo, no nakon tri je dana - nestao. Kako doznaje Telegram, maknuli su ga zbog intervencije Požeške biskupije.

Najviše simpatija prema Fići imala su djeca, no i kod starijih je izazivao pozornost jer se danas rijetko može vidjeti na ulicama. Brojna djeca i posjetitelji stajali bi ispred poznatog automobila, promatrali ga i fotografirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda se nekome u Biskupiji nije sviđalo njegovo podrijetlo”, kazao je jedan građanin Požege. Taj automobil, naime, proizveden je u Srbiji.

'Svi znamo zašto je maknut i na čiji zahtjev'

Fićo se, inače, nalazio na javnom prostoru, a redakcija Telegrama poslala je upit Požeškoj biskupiji - zašto su tražili uklanjanje Fiće? Stigao je poprilično nejasan odgovor koji je potpisao tajnik Požeške biskupije Matej Siluković: "Požeška biskupija nije upoznata s pitanjem koje ste postavili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPOZORILI IZ POLICIJE /

Sve je spremno za Zagreb Advent Run! Užim centrom protrčat će čak 4200 natjecatelja, a neki dijelovi grada bit će zatvoreni

Image
UPOZORILI IZ POLICIJE /

Sve je spremno za Zagreb Advent Run! Užim centrom protrčat će čak 4200 natjecatelja, a neki dijelovi grada bit će zatvoreni

I Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege, ustanove koja je organizirala ovogodišnji Advent kazala je kako je Fićo uklonjen jer su djeca po njemu skakala. Na pitanje je li bilo pritisaka da se automobil makne, kazala je da - nitko nije intervenirao.

Ipak, prema pouzdanim izvorima, Telegram je otkrio da je Fićo maknut na zahtjev Požeške biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znamo zašto je maknut i na čiji zahtjev", kazao je još jedan Požežanin dok je rukom pokazivao na zgradu Biskupije gdje bude požeški biskup Antun Škvorčević.

Dok u Požegi Fićo nije poželjan, u Osijeku je potpuno suprotna situacija. Tamo je Fićo dobrodošao, a u sklopu umjetničke instalacije čak ima i svoj spomenik uz Vukovarsku ulicu. On se tamo nalazi od obilježavanja 20. obljetnice događaja s početka Domovinskog rata kada je tamo tenk JNA pregazio crvenog Fiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo