ŽUPAN 'POD GASOM' / Svjedoci nesreće u kojoj je sudjelovao HDZ-ov župan: 'On je vozio službeni auto. Molio je da ne zovemo policiju'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Automobil je, tvrde svjedoci, vrludao, ali vozač se nije zaustavio iako su mu pokušavali signalizirati da stane

25.4.2022.
15:56
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potvrdio je da je pod utjecajem alkohola dan uoči Uskrsa kao suvozač u službenom automobilu bio sudionikom prometne nesreće. Kako tvrdi Dekanić, nije vozio on, već je na njegovu zamolbu službenim automobilom upravljao K.B.

No, troje svjedoka nesreće u kojoj je sudjelovao Dekanić ekipi RTL-ove Potrage tvrde suprotno - HDZ-ov župan u noći 17. travnja bio je sam u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulazu u Cernu se vidno pijan zabio u parkirani automobil, a potom je molio prisutne da ne zovu policiju. Iako se svjedoci osobno ne poznaju, njihove se priče podudaraju u ključnim detaljima.

Image
'VOZIO JE K.B.' /

HDZ-ov župan potvrdio da je kao suvozač u službenom vozilu bio sudionik nesreće: Napuhao je 1,44 promila...

Image
'VOZIO JE K.B.' /

HDZ-ov župan potvrdio da je kao suvozač u službenom vozilu bio sudionik nesreće: Napuhao je 1,44 promila...

'Išao je od bankine do bankine'

Ekipa RTL Potrage otkrila je i što se dogodilo uoči same nesreće. Upravljajući službenom Škodom desetak minuta prije nego će se zabiti u drugi automobil – župan je, opisali su svjedoci, prešao u suprotnu traku i zamalo se sudario s vozilom u kojem je bio mladi par s područja županije. Izbjegli su ga, okrenuli automobil i krenuli za njim pokušavajući ga zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil je, tvrde svjedoci, vrludao, ali vozač se nije zaustavio iako su mu pokušavali signalizirati da stane. "Jednostavno od bankine do bankine auto ide, pokušao sam, blicao sam, svirao sam da zaustavim, no međutim u jednom trenutku je skrenuo lijevo i udario u auto, auto je udario u ogradu i srušio je od siline udarca", kazao je jedan od svjedoka.

Izašli su iz svog automobila ne znajući u tom trenutku o kome je riječ. "Kad smo došli na mjesto nesreće, on je jednostavno izašao iz auta s vozačevog mjesta. Vidno pijan. Doslovce je ispao iz auta. Molio je da se ne zove policija, da će se sve riješiti. Međutim i ta žena kojoj je razbio automobil, ona je, kako bih vam rekao, rekla i sama u nekom smislu, ali tiho: 'to je župan, nemojte zvati policiju'. Međutim, u tom trenutku mislim da nema toga valjda zakona jer ako si u HDZ možeš jednostavno raditi što god hoćeš po cesti. Valjda je zakon za sve isti", govore svjedoci za Potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču svjedoka, ostale snimke, kao i podatak tko se još, privatnim automobilom, pojavio na mjestu nesreće, otkriva Potraga u 19:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo