HRVATI SU SE IZJASNILI / Pandemija je potiho pokrenula opasan trend u Hrvatskoj: Oglasili su se stručnjaci, a mi smo pitali građane

Istražili smo kako će izgledati budućnost svijeta nakon koronavirusa, a više o tome pogledajte u našem videospecijalu

3.7.2021.
19:00
VOYO logo

Pandemija koronavirusa utjecala je na cijeli svijet i svaka osoba morala je uvesti velike promjene u svome životu.

U drugoj epizodi dokumentarnog serijala o svijetu nakon pandemije za Net.hr govore psihologinja i mentalna trenerica Ana Čerenšek, imunolog Zlatko Trobonjača i sociolog Renato Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa utjecala je na društvo. Izlazaka u klubove, odlaske na koncerte, na sportska natjecanja, pa čak i na obiteljska okupljanja, više nije bilo.

Drastične mjere

"Ono što je ispalo loše je da mi nismo dobili odgovor kako se nositi s tim stresom. Ljudi su nažalost pribjegli korištenju alkoholnih pića, i to će ostaviti posljedice na zdravlje nacije", kazala je psihologinja i mentalna trenerica Ana Čerenšek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Kini se virus vrlo brzo suzbio zbog jasnih epidemioloških mjera. Uvedene su i drastične mjere ograničavanja kretanja i okupljanja," rekao je imunolog Zlatko Trobonjača.

Sociolog Renato Matić smatra kako od početka pandemije nije postojao jasan odgovor na razini Europske unije te kako je mnogo života izgubljeno. Životi koji se više ne mogu vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se građani Hrvatske, koji još nisu došli na red, cijepiti i smatraju li da je cjepivo rješenje za kraj ove pandemije pogledajte u drugoj epizodi dokumentarnog serijala.

Pogledajte prvu epizodu serijala o počecima pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo