SVI ZNAMO O ČEMU SE RADI: / 'Karamarko je uživao u finoj lovi od prijatelja, a sve je plaćao MOL'

Image

"Ja iz izjava Bože Petrova čitam da Vlada može i bez Karamarka, da je situacija teška i da politička odgovornost postoji, vidjet ćemo kako ćemo glasovati.

19.5.2016.
9:38
VOYO logo

Bivši ministar, a sada saborski zastupnik Gordan Maras u emisiji Novi dan na N1 je komentirao stabilnost većine u parlamentu kazavši da SDP radi svoj posao kao opozicija, te da se ne opterećuje većinom.

"Hrvatska vidi da se skupljaju sa svih strana za kvorum. Malo je smiješno da Karamarko dijeli lekcije o odgovornosti kad je cijeli protekli mandat tri, četiri puta bio u Saboru i pridonio tome da HDZ -ovci ne moraju biti u Saboru. Imamo nestabilnu Vladu i nestabilnu većinu, nema zakona u saborskoj proceduri i nije problem što mi to govorimo, nego što to vide građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maras je komentirao i ukidanje ureda bivšeg predsjednika, Stjepana Mesića. "Od svega što je napravljeno to je izazvalo najviše medijske pozornosti, što dovoljno govori da nisu napravili ništa. To je 600 tisuća kuna i nema veze s reformama."

ANALIZA KARAMARKOVOG NASTUPA: Pokušavao je biti opušten, a ustvari se vidjelo da je pod ogromnim stresom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovori s Mostom?

Voditelj ga je upitao i razgovara li SDP s Mostom i hoće li Most podržati SDP-ovu inicijativu za opoziv potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

"Svi zastupnici su svjesni o čemu je riječ, nema nikakvih tajni. Osim što je Karamarko išao na 'fina' predavanja u Finskoj, uživao je u finoj lovi koja je dolazila od prijatelja Petrovića, a krajnji je iznos cijelo vrijeme plaćao MOL, što se ne smije događati nekome tko vodi računa o nacionalnim interesima. Svaki dan u javnost izlaze novi detalji, novi ugovori, novi novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je rekao do to ne izgleda dobro i sada bih ja njega upitao - bi li sebe doveo u tu situaciju i je li to normalno? Da netko tko štiti interese MOL-a plaća nekoga tko odlučuje u ime Hrvatske? Bit će im lakše glasovati kad ovo pitanje dođe pred Sabor. Ja iz izjava Bože Petrova čitam da Vlada može i bez Karamarka, da je situacija teška i da politička odgovornost postoji, vidjet ćemo kako ćemo glasovati. Ponavljam, ljudi na cesti govore da je to neprihvatljiva situacija. Ne očekujem previše od HDZ-a, jer su oni godinama krpili ono što je Sanader radio, ovo je za njih mačji kašalj. Pola milijuna kuna od MOL-a, to je za njih ništa", ustvrdio je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Most jednako HDZ?

Maras kaže da ih podržavaju oni članovi Mosta koji "imaju morala".

"Ne treba se skrivati iza Povjerenstva koje bi Karamarka trebalo amnestirati, svima u Hrvatskoj je jasno da se to ne smije. Imamo podršku svih koji imaju morala i političke odgovornosti i vide da je to neprihvatljivo i da Karamarko ne može biti u Vladi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li SDP potvrdu mostovaca, Maras kaže da ima vjeru "da postoje zastupnici kojima je moral ispred interesa HDZ-a, interes Hrvatske iznad i ispred interesa Karamarka. Ako će postupiti drukčije to će izgledati kao da na sebe preuzimaju odgovornost Karamarka i da im je interes HDZ-a važniji od interesa Hrvatske. Svima je jasna uloga Drimije i potrebno je istražiti kako funkcionira sadašnja vlast, stalno se pojavljuju novi detalji i zato nismo čekali s inicijativom do odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Pitanje je samo je li Most jednako HDZ."

Maras, međutim, nije odgovorio postoji li razgovor s Mostom o preslagivanju saborske većine, što je mogućnost koju je Božo Petrov više puta odbacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovaramo s hrvatskim građanima, a velika većina njih ne podržava ovakvo funkcioniranje hrvatske vlade, mi smo spremni vratiti stabilnost", kazao je Maras i na pitanje jesu li počeli kakvi novi pregovori s Mostom, rekao da "SDP ne polazi od svog interesa nego od interesa Hrvatske, želje da se što prije pokrenemo i da nemamo ovu smiješnu situaciju."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo