radovi od 18 mjeseci / Svi rokovi probijeni: Hoće li se idući tjedan realizirati pompozno najavljivani radovi na rotoru?

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Započet će se s uređivanjem pristupnih cesta kako ne bi došlo do prevelikih gužvi kada započnu 280 milijuna kuna vrijedni radovi na rotoru

30.6.2018.
14:20
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Radovi su pompozno najavljivani i otkazivani, rokovi su postavljani pa probijani, obećanja su nizana i kršena, no idući tjedan napokon, tvrde u Gradu, počinje rekonstrukcija remetinečkog rotora, doznaje Večernji.

Unatoč tomu, izgledat će drugačije nego što se očekivalo. Prije svega, započet će se s uređivanjem pristupnih cesta kako ne bi došlo do prevelikih gužvi kada započnu 280 milijuna kuna vrijedni radovi na rotoru. Sveukupno bi radovi trebali trajati 18 mjeseci, a u sklopu koji će se Zagrepčani napokon dočekati rekonstrukciju jedne od najkritičnijih prometnih točaka u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad će se raditi na Riječkoj ulici, a koja povezuje Kajzericu i Jadransku aveniju ispod Jadranskog mosta. Usto je najavljena gradnja dva manja rotora na Kajzerici, na križanju Riječke i Remetinečke te Ulice Radoslava Cimermana i Žarka Dolinara.

Svi rokovi su probijeni i tek će se sada vidjeti hoće li se realizirati oni koji su najavljeni za idući tjedan. Jednom kad se na rotoru počne raditi, bit će to prema projektu iz 2009. godine koji je izradio sada već umirovljeni profesor dr. Damir Pološki

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom je predviđeno je da će Jadransku aveniju i Aveniju Dubrovnik spajati dva tunela duga 280 metara koja će ići ispod tramvajske pruge, a rotor će biti semaforiziran i proširen izdvojenim trakovima za desno skretanje, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo