dan poslije pucnjave / Svi detalji suludog čina. Rekonstrukcija zločina na Markovom trgu

Jedan je metak uletio i u jedan ured u kojem inače radi pet djelatnica ali srećom u to vrijeme nisu bile ondje. Metak se zaustavio u jednoj knjizi na polici.

13.10.2020.
22:50
VOYO logo

Policija je danas konačno objavila više detalja o napadu i pucnjavi koja se jučer ujutro dogodila na Markovu trgu. Izjave svjedoka, dokazi i tragovi koje je policija utvrdila upućuju na to da je Daniel Bezuk oko 8 sati došao na Trg Svetog Marka te iz automatske puške počeo pucati po trojici policijskih službenika koji su se ondje nalazili.

U toj pucnjavi ranjen je i 31-godišnji policijski službenik. Dio hitaca ispalio je i prema zgradama na Markovom trgu te su na njima nastala oštećenja od metaka. Potom je jedan od policijskih službenika iz službenog vatrenog oružja prema počinitelju ispalio nekoliko hitaca nakon čega se 22-godišnji počinitelj dao u bijeg, odnoseći sa sobom vatreno oružje koje je uporabio. Zanimljivo od trojice policajaca prema kojima je pucano tek je jedan uspio uzvratiti vatru i prema Bezuku ispaliti nekoliko hitaca nakon čega se ovaj dao u bijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija potom u svom priopćenju kaže kako su odmah po dojavi o pucnjavi i pokušaju teškog ubojstva sve raspoložive policijske snage krenule za njim u potragu a pronašli su ga nakon pola sata i to već mrtvog kada su dobili dojavu građana da je jedna osoba na Jabukovcu počinila samoubojstvo vatrenim oružjem. Pored njegovog tijela pronađen je pištolj s kojim je počinio samoubojstvo a automatska puška kojom je počinio napad na Markovu trgu pronađena je na drugom mjestu. Odbacio ju je na području Dubravkinog puta kojim je bježao prema Tuškancu.

A rupe od metaka koje je na Markovom trgu napravila Bezukova puška našle su se u propucanim zidovima i prozorima a jedan je metak uletio i u jedan ured u kojem inače radi pet djelatnica ali srećom u to vrijeme nisu bile ondje. Metak se zaustavio u jednoj knjizi na polici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na određeni način je on odabrao metu policijskog službenika kojeg je prvog pogodio, s tim da smo imali sreću pa su policijski službenici ostali nepovrijeđeni i uspjeli uzvratiti vatru nakon čega je isti pobjegao", kazao je Miljenko Radnić, pomoćnik glavnog ravnatelja policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo