jesu li prvi? / Sveučilište u Zagrebu ide u 'metalnu' zgradu kod Velesajma. Nekoć je punila medijske stupce

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Koštala je više od 273 milijuna kuna, a s gradnjom se počelo 2014. Trebala je biti gotova dvije godine kasnije, ali je godinama zjapila prazna

28.6.2023.
17:04
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Sveučilište u Zagrebu seli svoj ured u zgradu kod Velesajma koja od svoje gradnje puni medijske stupce. Riječ je dakako o zgradi Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL, Kajzerica.

Naime, kako je objavilo sveučilište, zbog cjelovite obnove zgrade na adresi Trg Republike Hrvatske 14, isto će od 30. lipnja 2023. svoje aktivnosti obavljati na adresi Radoslava Cimermana 88.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve studente, profesore, kolege, suradnike i prijatelje do povratka na Trg Republike Hrvatske pozdravljamo i veselo očekujemo na privremenoj adresi u Novom Zagrebu", rekli su.

Podsjetimo, u zgradu SEECELA je uloženo više od 273 milijuna kuna iz EU i nacionalnog proračuna, a s gradnjom se započelo 2014. godine. Trebala je biti otvorena dvije godine kasnije, no to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je konačno izgrađena, dobila je uporabnu dozvolu, a onda stavljena u mirovanje iako je tamo trebao biti SEECEL. Kako su lani iz ministarstva rekli za Jutarnji list, SEECEL prijava, za koju se ustanova i gradila, više nije neaktivna.

POGLEDAJTE VIDEO: Trebate li danas kupiti stan ili čekati? 'Krajem godine doći će do razlike u cijenama starih i novih kvadrata'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo