Svećenik učenicima: Izlazite iz crkve ili zovem policiju!

Don Domagoj Kelava izbacio je u subotu iz župne crkve u Gorici, pokraj Zadra, 23 učenika koji uskoro trebaju primiti sakrament krizme, i to navodno zbog toga što ljetos nisu dolazili na misu.

5.10.2011.
8:30
VOYO logo

"Svećenik je u crkvu uveo dvanaestero djece, a nama je zalupio vrata kazavši nam da u crkvu nećemo ući jer nismo redovito dolazili na mise. Nije nas htio pustiti u crkvu, a kad smo ušli, rekao nam je da iziđemo ili će zvati policiju i poduzeti svoje mjere.

Kad mu je jedan momak prigovorio da to što radi nije pošteno, izvadio je mobitel i ponovio da će zvati policiju ako ne iziđemo. Rekao nam je da naši roditelji ispadaju budale, a jednom je dečku čak poručio da je njegov otac 'kratak' čovjek. Svima nam je to jako teško palo jer ništa zlo nismo učinili. U crkvu se može ići bilo gdje i bilo kada, nije to prisilna radnja koju moraš obavljati. Pa kakav je to svećenik?", požalila se Klara MatešićSlobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Kelava: Poštujem propise i to je sve

Dvadeset i tri ogorčena roditelja u ponedjeljak su zatražili pomoć od zadarskog nadbiskupa msgr. Želimira Puljića, a namjeravaju potpisivati i peticiju protiv don Domagoja Kelave.

Svima nam je to jako teško palo jer ništa zlo nismo učinili. U crkvu se može ići bilo gdje i bilo kada, nije to prisilna radnja koju moraš obavljati.Prozvani svećenik kaže da nema potrebe objašnjavati što se dogodilo jer on, kako je rekao, svoje račune polaže jedino Bogu i Crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crkva ima određene propise kojih se ja pridržavam. Riječ je o učenicima koji nisu cijelu godinu dolazili na misu, a ne samo jednom ili dva puta. Ja poštujem propise i to je sve", zaključio je don Kelava, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Gorici.

Roditelji su podijeljeni. Oni čija su djeca izbačena iz crkve ogorčeni su ponašanjem svećenika, a neki drugi ga pak pravdaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105050879006 arti-201109270101006 arti-201108260777006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo