brojke su sve veće / Sve više turista na kruzerima pristiže u Rijeku: 'Radujemo se istražiti cijeli grad'

Od danas oni s mora i velikih kruzera stižu u samo središte Rijeke

29.10.2019.
22:00
VOYO logo

Rijeka broji sitno do preuzimanja titule europske prijestolnice kulture, a kako je sve interesantnija turistima - od danas oni s mora i velikih kruzera stižu u samo središte grada. 

Kruzer Marela je sedmi put ove godine doplovio u Rijeku, ali prvi je put privezan u srcu grada. Na kružno su putovanje iz Dubrovnika krenula 522 člana posade i 1291 putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put sam bio u Dubrovniku. Bilo je čudesno, sigurno ćemo se vratiti. Puno je mjesta za plivanje, barova, veličanstvene zidine... Fantastično! Sigurno ćemo se vratiti. A ovo? Kako ste rekli? Rijeka! Rijeka, sada ćemo je istražiti, radujemo se tome", rekao je Patrick iz Velike Britanije

Mnogi putnici već su posjetili Hrvatsku i znaju da Rijeka iduće godine postaje europska prijestolnica kulture. Pa čak i da ima više od 500 trsatskih stuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obala Opatije samo je 20 kilometara na zapad, u Krku je zračna luka. Vidio sam da imate i najužu ulicu na svijetu", kazao je Lawrence također iz Velike Britanije.

"Znamo da su u vašem gradu tuneli iz 2. svjetskog rata, a nadamo se da ćemo posjetiti i Trsatsku gradinu", govori Fiona iz Britanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće godine u Rijeci 41 kruzer

Procjenjuje se da svaki putnik u luci pristajanja potroši oko 50 eura

"Sljedeće godine će Rijeku sa kruzing brodovima, kako velikima tako i malima posjetiti negdje oko sto tisuća ljudi i vjerujem da će to biti jedna lijepa razglednica koju ćemo svi mi imati sljedeće godine i da će svi otići zadovoljni", pojasnio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz turističke zajednice dodaju kako bi brojka od 50 kruzera na godinu bila idealna za Rijeku. Na tome se intenzivno radi, a rast je drastičan.

"Prošle godine imali smo 11 kruzera, ove godina 21 kruzer, sljedeće godine već potvrđeno 41 kruzer, godinu iza već imamo potvrđeno skoro 40, znači bit će vjerojatno i rast", otkrio je ravnatelj riječke Lučke uprave, Denis Vukorepa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka želi zauzeti dobru poziciju na mediteranskoj kruzing mapi. Zahvaljujući novim pontonima vrijednima dva milijuna kuna, u središte grada sada mogu uploviti 300-metarski ploveći hoteli.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo