prate i naše sportske uspjehe /

Sve više Indijaca dolazi u Hrvatsku na odmor, ali i raditi: 'Sviđa mi se sve, ovo je najbolja zemlja za mene'

Suradnja će se potpisanim sporazumima još produbiti u turizmu, sveučilištu i sportu

26.3.2019.
19:38
VOYO logo

Predsjednik najbrže rastuće ekonomije svijeta u posjetu Hrvatskoj. Sa suprugom Savintom, i brojnim poslovnim ljudima iz Indije prvo je uputio poziv hrvatskim tvrtkama...

"Indijsko gospodarstvo je ogroman potencijal za hrvatske kompanije, posebno u programu digitalne Indije i pametnih gradova i zato ih pozivam da razmisle o ulaganju", kazao je Ram Nath Kovind, indijski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja milijardera, ali i najvećeg siromaštva, u kojoj su glavni izvozni proizvod dragulji u Hrvatsku izvozi farmaceutske proizvode, a mi njima drvo. 

"Više od 64 turista iz Indije posjetilo je Hrvatsku 2018. ali isto tako pozdravljam suradnju filmske industrije  koja je sve prisutnija i prepoznatljivija u Hrvatskoj", poručila je Kolinda Grabar- Kitarović, predsjednica Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolivudski filmovi već su snimani u Hrvatskoj. Suradnja će se potpisanim sporazumima još produbiti u turizmu, sveučilištu i sportu. 

"Vaš uspjeh na Svjetskom nogometnog prvenstvu prošle godine u Indiji je praćen s velikim zanimanjem", rekao je indijski predsjednik.

S njim će se družiti Indijci iz Hrvatske. Obitelj Devaraj tu je već 14 godina, odnedavno otvorili su restoran.  

"Indija je velika zemlja i predsjednik došao tu je jako važno, bit će dobrog posla i za Hrvatsku i Indiju", kazao je Vakkalu Devaraj, vlasnik restorana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sviđa mi se sve, sve je uredno, ovo je najbolja zemlja za mene", kazala je Mahalakshmi Devaraj, vlasnica restorana.

Prvi Indijci su prošle godine u Hrvatsku stigli kao radna snaga.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu znali gdje idu, onda je počeo nogomet kada su im se radili papiri i počeli su navijati, i tako smo se zbližili", kazala je Jasna Staraj, direktorica građevinske tvrtke.

Da je zadovoljna njihovim radom, i ona će, kaže rado podijeliti sutra s indijskom delegacijom. 

"Ovdje je veća plaća. Mojoj obitelji je sada bolje, kada im šaljem novac, obitelj je sretna", kazao je K Ayyappan, indijski radnik u Hrvatskoj.

Zbog njegovih zasluga, ali još boljih odnosa, predsjednica je 
svog indijskog kolegu odlikovala najvišim odlikovanjem u Hrvatskoj, a Indija je Hrvatskoj  poklonila poprsje Mahatme Gandija, oca indijske neovisnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo