odmjeravanje snaga / Sve napetiji odnosi u HDZ-u: Predsjednička kampanja uvertira je za unutarstranačku borbu

Predsjednička kampanja je prva etapa, u HDZ-u uvertira za stranačku borbu, a onda za parlamentarne izbore

21.9.2019.
21:31
VOYO logo

Nakon sastanka premijera Plenkovića i vukovarskog gradonačelnika Penave koji se dogodio u petak navečer, nije jasno hoće li se prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i održati. 

Šef HDZ-a smatra da neće biti prosvjeda, dok HDZ-ov gradonačelnik na pitanje nije izravno odgovorio. Unatoč donesenim "predizbornim pravilima ponašanja" u HDZ-u, unutarstranačke borbe sve više dolaze do izražaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je odmjeravao snagu na europskom tjednu sporta, ali u HDZ-u ga pravo odmjeravanje tek čeka.

Nakon ambicioznog Mire Kovača, pravila se ponašanja ne drže ni u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vukovarskim gradonačelnikom sastao se u petak navečer u Vinkovcima. Glavno je pitanje hoće li opet biti prosvjed kojim se kritizirala i njegova vlada?

Za Penavu koji je prije nekoliko dana spominjao i crne labudove u HDZ-u i revoluciju ništa se bitno nije dogodilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad ako bi htjeli da vam kažem, da je bilo čaram, baram, neke eureka, nije možda ću vas razočarat ali ništa...", kazao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Neobično je bilo jučer vidjeti zajedno HDZ-ovca Stevu Culeja i Miroslava Škoru
Kažu da su prijatelji. Samo dva dana ranije Culej je Plenkoviću obećao neupitnu potporu aktualnoj predsjednici. No, to Culej nikako da i u javnosti kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da kampanja nije ni krenula, niti su se kandidati izjasnili, niti skupili potpisi, pa ne znamo ni za kog ćemo potpisati... Pa ćemo povući desnu ručku pa nadesno", kaže Culej.

Plenkovićev potpredsjednik Vlade, ponašanje Culeja i Penave ne smatra problemom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su ljudi branitelji, gospodin Culej, Penava vrhunski gradonačelnik, koji sjajno radi svoj posao. Šteti li HDZ-u? Ne", mišjenja je Damir Krstičević,  član Predsjedništva HDZ-a.

No, unutarstranačka prepucavanja sigurno ne pomažu aktualnoj predsjednici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedinstven je stav što se tiče potpore predsjednici Kolindi", tvrdi Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a.

HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier podržava Grabar Kitarović, ali je jasan da nije protiv Škore. No neki jesu, tvrdi Škoro, pa mu je zbog HDZ-ovog pritiska otkazan koncert i u Donjem Miholjcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovni razlog je moja kandidatura, moje kandidatire nema, već samo najava. Mi od toga živimo, nadam se da HDZ i druge stranke neće nastaviti s tom praksom, jer ću u protivnom poduzeti korake, to nije pošteno, politička arena je jedno, a posao drugo", ustvrdio je Miroslav Škoro, nezavisni kandidat za predsjednika Republike  

Predsjednička kampanja očito je samo prva etapa, u HDZ-u uvertira za onu stranačku borbu, a onda puno važnije parlamentarne izbore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo