brkić otkriva svoju odluku krajem tjedna / Sve izvjesnije: Plenković glavni kandidat za predsjednika stranke - ostali kandidati odustaju njemu u korist

Sve izvjesnije - Andrej Plenković glavni kandidat za predsjednika stranke - ostali kandidati odustaju njemu u korist

27.6.2016.
18:18
VOYO logo

Nakon odlaska Tomislava Karamarka, HDZ će svakog ponedjeljka održavati Predsjedništvo stranke. Pred njima je ozbiljan posao izbora predsjednika.

Trenutačno glavni u HDZ-u - Milijan Brkić, objašnjava da se danas tek priprema teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić: 'Ja sam samo običan mali Hrvat, a tko su fakini ne znam'

Na pitanje o unutarstranačkim izborima, Brkić je nakon sastanka predsjedništva kazao da sve protiče u najboljem redu.

"Kandidati su se raspršili po terenu i prikupljaju potpise, sve protiče u najboljem redu. Dosad nemamo nijednog kandidata, osim onih koji su izrazili želje da budu kandidati. Sve će proteći u miru i zajedništvu. Onaj koji bude predsjednik povest će stranku u izbore na kojima ćemo pobijediti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko će biti kandidat, osim Andreja Plenkovića, Brkić je kazao da novinari bolje znaju tko su kandidati. "Ja koliko čujem, bolje vi iz medija znate tko su kandidati nego mi iz HDZ-a. Ne bih želio lamentirati tko će biti, sačekajmo. Svakako bi bilo dobro da bude više kandidata", rekao je Brkić.

Komentirao je i svoju eventualnu kandidaturu. "Do kraja tjedna ću vam reći hoću li ja biti kandidat za predsjednika stranke. Ja sam samo običan mali Hrvat, a tko su fakini ne znam", kazao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Andrej Plenković

(Patrik Macek/PIXSELL)

U ovoj pretkampanji, Andrej Plenković već je formirao svoj uži, izborni tim u kojem je Davor Ivo Stier, a stožer vodi DamirKrstičević. Plenkovića su kao kandidata do sada, uz ostale, javno podržali Franjo Lucić, Branko Bačić i važan čovjek u stranci - Tomislav Čuljak. Tu je i Vladimir Šeks, a potporu je dobio i od zagrebačkog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovića je podupro i Tomislav Tolušić, prekinuvši tako nagađanja da će se i sam kandidirati.

'Milanović je fakin kad se treba postaviti za SDP, nekad bi i nama trebao takav predsjednik'

Predsjedništvo HDZ-a okupilo se u ponedjeljak poslijepodne kako bi utvrdilo detalje izbora novog predsjednika stranke po načelu "jedan član jedan glas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
darko Milinović za RTL Direkt /

'Ja bih sada Milanovića izazvao na dvoboj, ako bi se usudio doći na RTL! Uvjeren sam da bih ga pobijedio!'

Image
darko Milinović za RTL Direkt /

'Ja bih sada Milanovića izazvao na dvoboj, ako bi se usudio doći na RTL! Uvjeren sam da bih ga pobijedio!'

Uvažene HDZ-ove 'ulovili' smo prije sastanka, a Milijan Brkić nam je pitanje hoće li se na predsjedništvu  HDZ pripremati unutarstranačke izbore" i hoće li Domoljubna koalicija mijenjati ime, kazao da nije čuo za to.

Andrija Mikulić je prije Predsjedništva kazao da će potporu dobiti onaj kandidat koji će HDZ-u osigurati pobjedu na parlamentranim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naupečatljiviji je s izjavama, kao i uvijek, bio Darko Milinović koje se ponovno 'obrušio' na predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

(Davor Visnjic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću odluku za kandidaturu donijeti na vrijeme, ali nemojte nas uspoređivati s najgorim premijerom u povijesti Milanovićem. Pa ja priznajem, Milanović je fakin kad se treba postaviti za SDP, nekad bi i nama trebao takav predsjednik možda", poručio je.

Hasanbegović: Pitajte vidovitog Milana

Aktualni ministri Miro Kovač i ZlatkoHasanbegović također nisu htjeli otkriti namjeravaju li se kandidirati na čelo stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović je novinare uputio da o tome pitaju vidovitog Milana, a na pitanje što će biti presudno za odluku uzvratio je, "kako grah padne".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo