'Nejasno je cega se Milanovic boji'

7.5.2014.
10:13
VOYO logo

Rijecki klan, kako ekipu rijeckih i primorsko-goranskih SDP-ovaca naziva premijer Zoran Milanovic, nasao se uvrijedenim takvom karakterizacijom te su jucer, nakon smjene ministra Slavka Linica, jednodusno stali na njegovu stranu, i time fakticki zapoceli novu borbu za prevlast unutar SDP-a.

Nekorektno postupio prema najuspjesnijem ministru

Ocito je da smatraju da je svojim postupcima premijer i sef stranke Milanovic ugrozio rejting SDP-a, potrosio povjerenje u Vladu, a ujedno i nekorektno postupio prema najuspjesnijem i najpopularnijem ministru, te su mu prakticki otkazali poslusnost i krenuli u borbu za novi, postmilanovicevski SDP, pise Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su donedavno cvrsto bili na istoj strani, sef rijeckog SDP-a Vojko Obersnel i Zoran Milanovic sada su vec na suprotstavljenim stranama, i Obersnel je jucer najostrije osudio Linicevu smjenu, rekavsi da je to ''neocekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski''.

Rijecki SDP-ovci jako zamjeraju Milanovicu sto je kao neimenovani izvor snazni SDP u Rijeci i PGZ, za koji misle da mu drzi stranku, okarakterizirao u jednom mediju ne samo kao klan nego i 'mafiju, Cosa nostru', te je u stranackoj bazi prokljucalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno najljuci zbog odluke o Linicevoj smjeni zastupnik je Luka Denona, koji je i blizak Linicev prijatelj.

''Nema nikakvog rijeckog klana, mi smo samo ljudi koji razmisljamo svojom glavom i trazimo dokaze za smjenu ministra koji je najuspjesniji, najpopularniji i od Europske unije narocito uvazavan. Nema ni nikakvog komplota protiv predsjednika stranke, nejasno je cega se Milanovic boji'', kaze Denona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitna podrska Borisu Lalovcu

''Nije ni cudo da Milanovic tako govori, kad svi u Predsjednistvu sute mjesecima, koliko god bili nezadovoljni. Stoga bi se bitka za prevlast u SDP-u mogla preseliti u Sabor'', izjavio jedan od rijeckih SDP-ovaca jucer, otvoreno dajuci naslutiti da Slavko Linic i rijecka ekipa nece bez ispaljenog metka pristati na Milanovicevo ponasanje. A u tome nisu usamljeni.

Premijer bi, naime, mogao naici na minu u saborskom klubu SDP-a, gdje se vec prebrojavaju ruke zastupnika koji nece biti spremni podrzati Borisa Lalovca za Liniceva nasljednika. Kako je poznato, novog ministra na prijedlog premijera bira Sabor, a navodno bi se moglo dogoditi da Lalovac ostane bez dovoljne podrske vlastitih stranackih kolega SDP-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Kriza-se-seli-u-Sabor-Boris-Lalovac-nece-dobiti-podrsku-svih-SDP-ovaca

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo