JEDAN TURIRA, DRUGI PILI / Hrvatskim ulicama haraju lopovi: Kradu samo jedan dio auta koji je posebno vrijedan, a odnesu ga u sekundi

Riječ je o globalnom trendu koji se prelio i u Hrvatsku, a taj specifični dio automobila - katalizator - kradljivcima ne predstavlja problem jer se uzme i odnese praktički u tren

12.2.2022.
8:49
VOYO logo

Na meti lopova sve češće je dio automobila koji sadrži plemenite metale, kaže se u prilogu RTL-ove Potrage. Riječ je o globalnom trendu koji se prelio i u Hrvatsku, a taj specifični dio automobila - katalizator - kradljivcima ne predstavlja problem jer se uzme i odnese praktički u trenu.

Jedan 'turira' i diže buku, drugi pili katalizator

Kako lopovi rade objavila je prije koji tjedan zagrebačka policija, a slične vijesti svako malo stižu iz svih krajeva Hrvatske. Krađe tog dijela automobila u Velikoj su se Britaniji udvostručile, a u dijelovima SAD-a porasle i za 400 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obično krađa izgleda tako da jedna osoba stiska gas u svome automobilu i proizvodi buku dok drugi za to vrijeme pili katalizator s automobil. Nekoliko takvih krađa već je zabilježeno u Novom Zagrebu.

Više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike