'Bio snijeg, kiša, vjetar...' / Ravnatelj svakoga jutra o svome trošku razvozi marendu u područne škole: 'Oni gore imaju vozače, a mi ćemo se snaći'

'On je multipraktik, točan kao sat. Djeca potrče radosno i prime tu marendu, pojedu s tekom u društvu', kaže za ravnatelja škole u Klisu učiteljica u područnoj školi Konjsko

29.3.2023.
9:43
VOYO logo

Ravnatelj Osnovne škole Petra Kružić u Klisu ujedno je i dostavljač hrane. Naime, Neven Tešija svakodnevno vlastitim automobilom vozi više od 30 kilometara da bi učenici u tri područne škole dobili svoj besplatni obrok.

Od 216 školskih marendi koje pripremi kuharica Dragica, on preuzima četrdesetak i vozi ih u tri područne škole u zaleđu Klisa o svom trošku. I tako svaki dan posljednja tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE U REDU DA BILO KOJE DIJETE BUDE GLADNO' /

Sjajna vijest za roditelje: Država će uskoro financirati obroke učenika u osnovnim školama

Image
'NIJE U REDU DA BILO KOJE DIJETE BUDE GLADNO' /

Sjajna vijest za roditelje: Država će uskoro financirati obroke učenika u osnovnim školama

'On je multipraktik, točan kao sat'

"Bio snijeg, kiša, vjetar, sunce, djeca trebaju svoju marendu dobit. Evo s guštom je prihvate i s guštom je pojedu", kaže ravnatelj Tešija za RTL Danas.

"On je multipraktik, točan kao sat. Djeca potrče radosno i prime tu marendu, pojedu s tekom u društvu", kaže Vesna Glavina, učiteljica u područnoj školi Konjsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozeći prema područnoj školi u Klis Kosi, ravnatelj Tešija kaže kako svakoga dana tako pređe tridesta kilometara za što mu treba i do sat vremena.

'O dovozu do malih škola nitko ne brine'

"Projekt je fenomenalan. Djeca imaju raznoliku prehranu, sve je to super. Međutim, baš o ovom dijelu - dovozu do malih škola, apsolutno nitko ne brine, nego je snađi se druže", govori Marijanka Putak Ivić, učiteljica u područnoj školi Klis Kosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na neodrživu situaciju već tjednima upozoravaju i iz kolektiva ravnatelja osnovnih škola.

"Poruka Ministarstvu je da bi ova, zaista dobra aktivnost, na kraju mogla polako posustajati. Sad već i opstojnost projekta u nekim školama, dolazi u pitanje", kazao je za RTL Đuro Baloević, predsjednik udruge ravnatelja osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito da je njima bitno da oni imaju svoja vozila, da oni imaju vozače koji voze, a mi - mi ćemo se snaći", rekao je ravnatelj Tešija.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike