'SVAKA VELIKA DUŠA OPRAŠTA': / Bandić povlači tužbu protiv Milanovića i ne isključuje koaliciju sa SDP-om

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Milan Bandić, šef Stranke rada i solidarnosti, najavio je da kreće u predizbornu kampanju s ambicijom da postane premijer. A osim ambicije, ne manjka mu ni optimizma.

5.7.2016.
11:05
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Imat ću više od deset mandata. Pričekajte još dva tjedna pa ćete čuti tko će nam se pridružiti. Bit će tu uglednih pojedinaca i respektabilnih stranaka. Svi koji budu željeli istinske promjene - pridružit će nam se. Hrvatskom čovjeku treba vratiti optimizam", kazao je gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

Image
DOMAĆI POLITIČARI O DATUMU IZBORA: /

Svima odgovara, svi su spremni, a najspremniji je...

Image
DOMAĆI POLITIČARI O DATUMU IZBORA: /

Svima odgovara, svi su spremni, a najspremniji je...

"I s crnim vragom za boljitak domovine"

S obzirom na predviđanja da će izvanredni izbori dati gotovo jednak rezultat onima u studenome prošle godine, Bandić je upitan o mogućoj suradnji sa svojom bivšom strankom, SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da će biti približno isto, osim što ćemo mi dobiti osjetno više, a bez nas se neće moći tvoriti devetu vladu, kao što se nije mogla ni osma. A što se tiče suradnje sa Zoranom Milanovićem - i s crnim vragom za boljitak domovine", kazao je.

U tom smislu valja tumačiti i Bandićevu odluku da povuče tužbu protiv Milanovića. "Svaka velika duša oprašta. Ja ne želim nikoga nositi na duši", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tužbi koju je Bandić podnio protiv Milanovića početkom 2014. nakon što je Milanović u kampanji za lokalne izbore 2013. kazao da Zagreb vodi 'klijentelistička družina ' te da glavni grad 'treba očistiti od korupcije'. Osjetivši se oklevetanim, Bandić je privatno tužio Milanovića tvrdeći da mu je izazvao duševne boli te tražio odštetu u iznosu od 300 tisuća kuna.

"Nisam se ja izlegao u Zagrebu"

Govoreći o gradonačelničkom iskustvu koje želi prenijeti na Hrvatsku, Bandić je ustvrdio da "Zagreb prihvaća sve koji ovdje dođu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam primjer, nisam se ja izlegao ovdje. Došao sam ovdje studirati i izabran sam u pet mandata, iako nisam rođen pod Zagrebačkom katedralom. Zagreb prihvaća sve one koji su dobronamjeni. Tri četvrtine gradonačelnika nisu iz Zagraba. Veco Holjevac je Karlovčanin. Zagreb je jedan od najotvorenijih gradova u Europi i svijetu, ugradio sam sebe u multikulturalnost. Logično je da i Hrvatskoj ponudim da ne živi ništa lošije od Zagrepčana. Imam viziju, znanje iskustvo i odlučnost", poručio je i dodao da je dosta bilo eksperimentiranja u vladi, te metaforički istaknuo da je vrijeme za"iskusnog projektanta i arhitekta koji je već izgradio pet kuća" misleći pritom na svojih pet gradonačelničkih mandata.

Rekao je i da svojim primjerom pokazuje kako se može biti i domoljub i socijaldemokrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Krov nad glavom i ljudima i psima

Tomu je dodao da "hrvatskim ljudima treba vratiti zajedništvo, vjeru, ljubav i nadu. Nitko ne smije biti bez toplog obroka i krova nad glavom'.

A krov nad glavom ne nudi samo ljudima nego i napuštenim psima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije populizam kad kažem da ću primiti sve pse koje vlasnici ne žele. Mi smo u 16 godina pokazali da znamo raditi. Ponavljam, svi kojima u azilu ne prime pse, neka ih dovedu k meni kući. To nije populizam i nije šala, iza svega što sam rekao - stojim. Zar mislite da bih dobio sve mandate koje sam dobio da sam populist", zapitao je na kraju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo