burna sjednica /

Svađa na Odboru za obrazovanje: Glasovac Opari rekla da laže pa to još nekoliko puta ponovila

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Odbora Andro Krstulović Opara (HDZ) blokirao je raspravu o budućnosti državnog tajnika Matka Glunčića

15.12.2016.
10:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas je održana sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, međutim, u sat i pol, koliko je trajala, nije raspravljena nijedna točka.  

Predsjednik Odbora Andro Krstulović Opara (HDZ)blokirao je raspravu o budućnosti državnog tajnika Matka Glunčića, koji je za loše rezultate hrvatskih učenika na PISA testu okrivio nacionalne manjine i djecu s posebnim potrebama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabina Glasovac (SDP) upozorila je kako se ignorira rasprava o ostavkama i izjavama Glunčića. 

"Sabor treba osuditi svaki oblik diskriminacije bez obzira na to od koga dolazi i kojeg segmenta se ticao, a posebno kada se događa u obrazovanju. Tvrdite da diskriminacija određenog dijela djece nije ono od čega ovaj odbor treba bježati. Ako me uspijete uvjeriti da u nekom od nacionalnih dokumentata piše da se ta djeca smiju diskriminirati, uvjerit ćete me da je ta tema i sramotan postupak državnog tajnika nije u djelokrugu rada ovog odbora", rekla je Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito se pokušava postići to da postupak državnog tajnika prekrije ne zelena nego plava trava zaborava", dodala je Glasovac  tražeći da se sjednica prekine i da se idućeg tjedna raspravlja o ovoj točki, javlja N1 televizija

Krstulović Opara tada je rekao da je ponudio opoziciji kolegijalni odnos, odnosno raspravu te da je opozicija to odbila.

"Lažete! Javno lažete!", odgovorila mu je na to Glasovac.

"Možete li to još jednom, glasnije kazati", pitao ju je Opara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu. Lažete", ponovila je Glasovac. 

On joj je uzvratio da to govori o njoj i da se ne ponaša parlamentarno te ustvrdio da opoziciji nije stalo do rasprave, već do showa inače ne bi optužila predsjednika četiri puta da laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu i peti put", rekla mu je Glasovac.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike