NIŠTA OD REFERENDUMA / Suverenistima propalo 'Zaštitimo hrvatsku kunu': Doznaje se da nisu skupili dovoljno potpisa za referendum protiv eura

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nedostajalo im je 34.285 potpisa, na oko 250 lokacija skupljale su se potpisne knjižice s uvjerenjem da su uspjeli

16.11.2021.
10:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski suverenisti nisu u dva tjedna uspjeli skupiti dovoljno potpisa za referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”. No, bili su blizu.

Kako doznaje Večernji list, skupljena su 334.582 potpisa, a trebalo im je 368.867. Dakle, nedostajalo je 34.285 potpisa pa je pitanje kako bi sve završilo da su dobili i podršku, primjerice, Mosta, te da Domovinski pokret nije pozvao svoje članove da ne volontiraju na štandovima.

Da su prešli 300.000, objavio je prije tjedan dana Marijan Pavliček, šef Hrvatskih suverenista i član organizacijskog odbora referendumske inicijative, tada bi još imali nadu da će dostići traženi broj. Po terenu, od Iloka do Župe dubrovačke, na oko 250 lokacija, skupljale su se potpisne knjižice s uvjerenjem da su uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljanje potpisa završilo je 7. studenog, dokad su građani imali priliku odgovoriti na pitanje:

"Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba koja glasi: Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo