SUVERENISTI POZIVAJU VLADU NA OSNIVANJE STRUČNE KOMISIJE: / 'Talijani ispisuju zakon o isključivom gospodarskom pojasu'

Image
Foto: pixsell

Suverenisti pozivaju Vladu na osnivanje stručne komisije koja bi pomno razmotrila talijanske planove

23.11.2020.
11:24
pixsell
VOYO logo

Klub Hrvatskih suverenista izjavio je u ponedjeljak da talijanski parlament "upravo sada" ispisuje nacrt zakona kojim bi potvrdio proglašenje isključivog gospodarskog pojasa i pozvao Vladu na osnivanje stručne komisije koja bi pomno razmotrila talijanske planove.

"Njima nije bilo u interesu proglasiti gospodarski pojas svih ovih godina jer im je odgovaralo da njihovi ribari love bez izlovnih kvota i ograničenja, ali nedavne tenzije na Mediteranu između Grčke i Turske, te uhićenja ribarskih talijanskih brodova u Libiji bili su okidač za ovakve zakonske mjere", rekao je Marko Milanović Litre (HS) u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenio je procjene po kojima bi Hrvatska proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa mogla zaraditi i do 140 milijuna eura godišnje, a time bi napokon riješili i probleme ribara s Jabučkom kotlinom, kazao je.

Suverenisti pozivaju Vladu na osnivanje stručne komisije koja bi pomno razmotrila talijanske planove, jasno definirala službeno hrvatsko stajalište o isključivom gospodarskom pojasu i pojasnila ribarima i svima ostalima koji od mora žive što za njih znači talijansko proglašavanje ekskluzivne ekonomske zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Božo Petrov (Most) najavio je kako će Most ustrajati na svojim inicijativama o ukidanju obveznih članarina HOK-u i HGK-u.

HGK troši novac na reklame

Čime se u ovakvoj krizi bave te komore i što rade s obveznim članarinama, upitao se Petrov i primijetio da HGK u najskupljem terminu plaća televizijsku reklamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada je Komora 'spržila' milijarde poduzetničkih kuna, plaćaju reklame, samo reklame“, kazao je zastupnik i naveo kako je to „vrhunski primjer bahatosti i odcijepljenosti od stvarnosti i članstva".

Sabina Glasovac (SDP) zatražila je od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da jasno kaže roditeljima i učenicima koji je protokol do kraja kalendarske godine i do kraja prvog polugodišta ove nastavne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kojem trenutku, koliki broj zaraženih treba biti u jednom danu da bi se uputio apel školama koje prijeđu crvenu granicu da idu na online nastavu", upitala je.

Zatražila je i odgovor čeka li taj vid nastave samo srednje škole i fakultete i što će biti sa zimskim praznicima. "Budite odgovorni, nemojte samo dezinficirati ruke, nositi maske i držati razmak, dajte odgovor na pitanje", pozvala je Glasovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo