JOŠ JEDAN SUSTAV NEGODUJE / Veliko nezadovoljstvo zbog najavljenih covid potvrda: 'To je nekorektno prema zaposlenicima, nepotrebno i diskriminirajuće'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Nas kao sindikat muči ovaj problem eventualne penalizacije zaposlenika. Mi smo na skliskom terenu kad Vlada odlukom derogira zakon', rekla je Dimić

24.9.2021.
7:04
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Sindikata zaposlenika u socijalnoj skrbi Jadranka Dimić gostovala je danas na N1 televiziji gdje je govorila o uvođenju covid potvrda u sustav socijalne skrbi. Istaknula je da u sustavu postoji veliko nezadovoljstvo zbog najavljenih covid potvrda.

"Nezadovoljstvo takvom najavom, jer još ne znamo hoće li do odluke doći, je prvenstveno što zaposlenici smatraju da je to nekorektno prema zaposlenicima, nepotrebno i diskriminirajuće”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši zaposlenici su pokazali veliku senzibiliranost za zaštitu zdravlja”, govori i dodaje da oni nisu bili adekvatno plaćeni ni nagrađeni za ono što su napravili na početku pandemije koronavirusa.

Image
ALADROVIĆ NAJAVIO /

'Od 1. listopada najvjerojatnije uvodimo covid-potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi'

Image
ALADROVIĆ NAJAVIO /

'Od 1. listopada najvjerojatnije uvodimo covid-potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi'

Preko 70 posto zaposlenika u domovima je procijepljeno, a u svim ustanovama se provode striktno odluke Ministarstva i Stožera. Zbog toga Dimić smatra ovu odluku nepotrebnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem penalizacije

"Smatram da se treba cijepiti, ali Vlada je ostavila građanima na izbor hoće li se cijepiti ili ne. Postoji i obveza poslodavca da svim mogućim mjerama štiti zdravlje zaposlenika”, kaže.

"Nas kao sindikat muči ovaj problem eventualne penalizacije zaposlenika. Mi smo na skliskom terenu kad Vlada odlukom derogira zakon”, rekla je Dimić, kojoj je nevjerojatno da oni kao partneri osnovne informacije doznaju iz medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljni vakuum

"U startu je bilo obvezne potvrde za prosvjetu, zdravstvo i socijalnu skrb. Onda se prosvjeta više ne spominje… Vrlo neozbiljno, zaboravljaju naši predstavnici Vlade da imaju partnere i da treba sjesti za stol i dogovoriti sve”, kaže.

"Nalazimo se u ozbiljnom vakuumu gdje Vlada ne bi smjela dozvoliti luksuz da odlukama ruši odredbe Zakona o radu”, kaže, ne odbacujući mogućnost da se reagira i štrajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo