SUSRET U BRUXELLESU: / Orešković i Orban razgovarali o želježničkom prometu

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Na marginama sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu, održan je bilateralni susret predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića i mađarskog predsjednika Vlade Viktora Orbana.

19.2.2016.
20:10
PIXSELL, Borna Filic
VOYO logo

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković otvorio je pitanje zatvaranja željezničkog prometa prema Mađarskoj. Prema riječima Viktora Orbana radi se o tehničkom razlogu, jer se odluka o tome automatski produžuje svakih 30 dana.

Dogovoreno je da se na razini ministara unutarnjih poslova što hitnije predloži rješenje kojim bi se ponovno uspostavio željeznički promet između Hrvatske i Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po završetku bilateralnog sastanka, kontaktirali su ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Mađarske, s ciljem utvrđivanja mjera koje je potrebno zajednički poduzeti kako bi se u najkraćem mogućem roku ukinule mjere koje su na snazi.

Image
'SITUACIJA JE ALARMANTNA': /

Srpski predsjednik i Orešković odradili prvi susret

Image
'SITUACIJA JE ALARMANTNA': /

Srpski predsjednik i Orešković odradili prvi susret

Navedeno suglasje premijera dviju država o tome da se radi o tehničkom pitanju, ministri unutarnjih poslova trebaju operacionalizirati i na terenu postići konkretan dogovor i napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednici vlada otvorili su i pitanja mogućnosti gospodarske suradnje za koju postoji obostrani interes, a posljednjih godina ta je suradnja bila zanemarena.

Osim bilateralnog susreta s mađarskim premijerom, u kasnim poslijepodnevnim satima, u očekivanju nastavka i donošenja zaključaka summita, održan je bilateralni susret hrvatskog i slovenskog predsjednika vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, pred nastavak sastanka Europskog vijeća, ponovio je kako će učiniti sve da se zaštite hrvatski nacionalni interesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo