'nije floskula' / Šušković iz sindikata nakon što je sud odlučio da smiju štrajkati: 'Rekli su nam da nismo reprezentativni, a vidite'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH nakon odluke Županijskog suda u Zagrebu koji je stao na stranu pravosudnih djelatnika te zaključio da su ovlašteni organizirati štrajk obratila se medijima

5.6.2023.
13:49
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

"Danas sam ovdje nakon objavljivanja presude Županijskog suda u Zagrebu koji je u presudi izrekao odbijanje tužbenog zahtjeva RH za utvrđivanje zakonitosti štrajka u tijelima sudbene vlasti i u državnim odvjetništvima. Danas je ovo povijesni dan za sindikate, osobite za nereprezentativne sindikate. Pokušali su nas ovih dana poljuljati u našim zahtjevima, pokušali su nas uvjeriti da je štrajk nezakonit, pokušali su nas uvjeriti da je pametnije da ne idemo s ovakvim načinom pritiska, da je pametnije razgovarati, da će nam se ipak nešto osigurati u vidu povećanja plaće. Međutim, nisu mislili da ćemo ići do kraja i izdržati i da će se cijelo hrvatsko pravosuđe ujediniti što pokazuje danas izlazak ljudi koji iskazuju i podršku svom Sindikatu i podršku ovome što organiziramo da bi se njima osigurao dostojanstven život", kazala je novinarima Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH te nastavila:

"Rekli su da nismo reprezentativni i da ne možemo štrajkati, ne možemo pregovarati osnovicu, ne možemo razgovarati o koeficijentima jer oni su uređeni uredbom. Niste reprezentativni i ne možete ništa, rekli su. Pa evo, danas smo pokazali da smo ipak reprezentativno hrabri i da ipak možemo sve", istaknula je Šušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
unatoč vladi /

Županijski sud odlučio da su pravosudni službenici ovlašteni organizirati štrajk!

Image
unatoč vladi /

Županijski sud odlučio da su pravosudni službenici ovlašteni organizirati štrajk!

Zahvalila je svim sindikalnim povjerenicima, svim članovima i onima koji su ušli u sindikat da bi ovoj akciji dali podršku. "Da se izborimo svi zajedno, u ovom trenutku kada je najvažnije. Nije floskula - svi za jednoga jedan za sve. Hvala i sindikatima koju su dali podršku našoj akciji i sucima koji su također danas izašli vani i dali podršku odnosno dali podršku na radnom mjestu svojim službenicima i namještenicima u borbi za veće plaće", zaključila je predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Podsjetimo, Županijski sud je danas odlučio da su pravosudni službenici ovlašteni organizirati štrajk unatoč tome što Vlada smatra da je štrajk nezakonit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo