Obiteljsko nasilje / Suprugu izudarao tavom po licu: 'Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati'

Image
Foto: Shutterstock

Obiteljski nasilnik kažnjen je s 3000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka

14.5.2019.
12:14
Shutterstock
VOYO logo

Općinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se T.M. (75) iz Žiškovca proglašava krivim zbog počinjenog kaznenog djela nasilja u obitelji.

T.M., koji je već pravomoćno osuđivan za nasilje u obitelji, prošle je godine, krajem kolovoza, u obiteljskoj kući vrijeđao i fizički napao svoju izvanbračnu suprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi se navodi kako je suprugu prvo vrijeđao pogrdnim riječima. Nakon toga ju je nekoliko puta udario tavom po licu, a potom i rukom, također u lice. Stvari tu nisu stale, već je, nakon što ga je supruga u samoobrani odgurnula, T.M. uzeo posudu s vodom te ju polijao po tijelu.

Na sudu je T.M. iznio svoje viđenje sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da smo se svađali, no ona je mene vrijeđala kao i ja nju. Nisam je udario tavom u lice jer je u tavi bio kelj, no možda sam je udario rukom u lice. Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati", rekao je T.M. na sudu.

T.M. kažnjen je s 3000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka. Kod izricanja kazne sud je kao olakotne okolnosti uzeo djelomično priznanje počinjenog prekršaja, zdravstveno stanje okrivljenika i njegovu starosnu dob, a otežavajuće mu je bilo to što je već kažnjavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke u sporu mogu se u roku od 8 dana žaliti na ovu presudu, piše eMedjimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo