SUPETAR SE OGLUŠIO NA UPOZORENJA PRAVOBRANITELJICE: / Unatoč svemu, i dalje zarađuju na invalidima

Image
Foto: Inicijativa za pristupačni Split

Od Komunalnog društva "Grad", koje upravlja parkiralištem, je zatraženo da se parkirna mjesta za osobe s invaliditetom izmijeste izvan rampe.

16.8.2018.
16:50
Inicijativa za pristupačni Split
VOYO logo

Iako je prošlo gotovo tjedan dana otkako je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom AnkaSlonjšak upozorila grad Supetar da prestane s naplatom parkirnih mjesta koja su rezervirana za osobe s invaliditetom, ništa se u ovom mjestu na otoku Braču nije promijenilo.

Od Komunalnog društva "Grad", koje upravlja parkiralištem, je zatraženo da se parkirna mjesta za osobe s invaliditetom izmijeste izvan rampe tako da se na susjednom uličnom parkiralištu (povrh zakonom propisanih 5% parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom za to parkiralište) dodaju ta sporna 4 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 'Inicijative za pristupačni Split' upozoravaju kako Konvencija o pravima osoba s invaliditetom nalaže državama potpisnicama osiguravanje pristupačnosti osobama s invaliditetom u izgrađenom okruženju, prijevozu i drugim uslugama na ravnopravnoj osnovi.

U dopisu gradonačelnici Supetra IvaniMarković pravobraniteljica Slonjšak ističe kako je svjesna činjenice da je parkiranje na označenim mjestima za vozila osoba s invaliditetom problematika s kojom se suočavaju sve sredine u RH, a posebno urbane te one koje su značajne terističke destinacije, no podsjeća i kako su mobilnost i pristupačnost osnovni preduvjeti uključianja osoba s invaliditetom i izjednačavanja mogućnosti s osobama bez invaliditeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo