Osuđen i prijatelj / Šunjerga hladnokrvno dočekao 40 godina kazne: nitko od članova rodbine nije bio na izricanju presude

'Nakon ubojstva roditelja nije pokazao niti jednu emociju te se, naprotiv, nakon smijao, bio veseo, dobro raspoložen te se zabavljao i provodio s prijateljima', rekla je sutkinja

17.5.2018.
19:03
VOYO logo

Tin Šunjerga koji je hladnokrvno smaknuo oca i majku u ožujku prošle godine, osuđen je na 40 godina zatvora. Roditelje je ubio jer su mu prigovarali zbog ocjena i konzumiranja droge. Uz Šunjergu, zadarski županijski sud nepravomoćno je osudio i njegova prijatelja koji je znao za ubojstvo, ali ga nije prijavio.

Sin jedinac Tin Šunjerga i majku i oca ubio je pucajući im u potiljak. Za svako ubojstvo dobio je po 24 godine zatvora, a jedinstvena zatvorska kazna prema nepravomoćnoj presudi iznosi 40 godina. Zbog težine i načina izvršenja zločina presuđeno mu je kao odraslome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupao je s izravnom namjerom. Kod njega je utvrđena potpuna ubrojivost i neokrnjena svijest o protupravnosti postupanja što znači da imao izravnu namjeru da ubije roditelje radi bezobzirne osvete i na podmukao način", čitala je presudu Sandra Radanović, sutkinja Županijskog suda u Zadru.

Sutkinja je u obrazloženju jedne od najviših kazni ikada dosuđenih u Hrvatskoj utvrdila kako je Tin roditelje ubio hladno i planirano jer su mu prigovarali zbog droge i načina života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojim postupcima nakon ubojstva roditelja nije pokazao niti jednu emociju koja bi izražavala tugu za ubijenim roditeljima te se naprotiv nakon počinjenja djela smijao, bio veseo, dobro raspoložen te se zabavljao i provodio s prijateljima."

Obrana će uložiti žalbu jer je tijekom suđenja odbijeno psihijatrijsko nadvještačenje nakon što se defektološko i psihijatrijsko vještačenje nisu poklapali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao branitelj po službenoj dužnosti morao sam ga pripremiti na ovakav razvoj događaja s obzirom da je bilo predvidljivo tako da u principu nije bilo iznenađenja čak niti na njegovoj strani", kazao je po izlasku iz sudnice Karlo Surić, odvjetnik Tina Šunjerge.

Na izricanje presude Tinu nitko od rodbine nije došao, a nikoga nije bilo ni u njihovoj obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj. Djedu i baki koji žive u Njemačkoj zdravlje je narušeno od lanjske tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad započneš bilo kakvu priču o njemu, oni se zgrožavaju. To je tragično jecanje, plač i to će biti i dalje tako. Gledajući na tih 40 godina kao član obitelji sam i gledajući na mladog čovjeka mislio da će to biti malo manje", ispričao nam je Ivan Stipaničev iz Tribunja.

Drugooptuženi Ivan Škarić, prijatelj koji je s njim bio u automobilu kada je Tin ubio majku, a nije to prijavio policiji, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo