SUNČANO I VRUĆE, ALI NE ZADUGO: /

Uživajte za vikend jer idući tjedan nam donosi drastičnu promjenu vremena

Image
Foto: PIXELL, Thinkstock

Nakon jučerašnjeg proloma oblaka koji je zahvatio središnju Hrvatsku i okolne dijelove, čini se kako će se slično vrijeme nastaviti do daljnjega.

2.6.2017.
10:29
PIXELL, Thinkstock
VOYO logo

Tijekom današnjeg dana očekuje nas, na kopnu, djelomice sunčano i nestabilno vrijeme uz razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer kad lokalno mogu biti i izraženiji. Na Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne duž obale ne može se isključiti i poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, poslijepodne uz obalu do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 24 do 29 °C dok se u nedjelju očekuje stabilnije vrijeme, ponegdje i jako vruće s temperaturama iznad 30 Celzijevih stupnjeva', javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Središnju Hrvatsku danas očekuje vrijeme slično jučerašnjem. Djelomice sunčano uz mjestimice moguće pljuskove i grmljavinu, osobito poslijepodne i navečer kad lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura oko 29 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza za vikend i hladniji tjedan

U subotu su mogući lokalni pljuskovi praćeni kišom po cijeloj zemlji, no maksimalne temperature zraka kretat će se između 26 i 30 stupnjeva Celzijevih. Prema prvim prognozama, suha bi mogla biti samo nedjelja, dok nam s početkom novog tjedna dolaze nove naoblake i kiša. Temperature zraka ipak će se malo spustiti, no neće ići ispod ugodnih 20-ak stupnjeva.

Sunčano, toplo i nestabilno vrijeme zadržat će se u većini dijelova Hrvatske sve do utorka, a potom nam sredinom tjedna dolazi nova naoblaka i velika količina oborina koja će još malo sniziti temperature. Najviša očekivana temperatura u središnjoj Hrvatskoj za sljedeću srijedu je 18 stupnjeva Celzijevih. Pad temperatura očekuje se i na Jadranu, a bit će praćen lokalnim pljuskovima i kišom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo