splitski KBC / Sumnjiče ga za primanje 3000 eura mita, pacijent umro: Kardiokirurg smijenjen s mjesta šefa odjela

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Donesena je odluka prema kojoj zbog inkriminirajućih događaja više ne može biti 'prvi' splitski kardiokirurg

15.12.2018.
16:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitskli kardiokirurg koji je osumnjičen za primanje mita od 3000 eura i koji je od jučer službeno pod istragom, više nije "šef" splitske Kardiokirurgije. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, nakon sastanka u srijedu na kojem se raspravljalo o statusu unutar KBC-a osumnjičenog liječnika, donesena je odluka, kako on, zbog inkriminirajućih događaja više ne može biti "prvi" splitski kardiokirurg, odnosno "šef" Kardiokirurgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, donio rješenje kojim kardiokirurga "razrješuje" dužnosti šefa, a na njegovo mjesto se imenuje dr. Denisa Nenadića, koji također već godinama radi u splitskom KBC-u kao kardiokirurg.

Utvrđeni propusti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnji kardiokirurg, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. 

Nakon nadzora inspekcije u KBC-u Split, utvrđeno je da je bilo propustau liječenju pacijenta, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo