NEMA MIRA U KOALICIJI / Sukobi u Banskim dvorima se nastavljaju: Vlada odbila Mostov amandman na proračun

Iz MOST-a otkrivaju da Vlada, u kojoj sjedi njihov potpredsjednik Božo Petrov, neće prihvatiti njihov amandman na proračun koji su poslali zajedno s partnerima iz HSLS-a

18.3.2016.
18:59
VOYO logo

Dok je premijer u Bruxellesu, a prvi potpredsjednik Vlade na stranačkim skupovima, iz MOST-a najavljuju nastavak sukoba u Vladi.

Otkrivaju da njihov i HSLS-ov amandman da se dio novca za financiranje stranaka prebaci znanosti Vlada ne prihvaća, ali se s tim - ne mire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je mišljenje Vlade, naravno da je najviše zakonodavno tijelo u Sabor. Amandman je nadglasan u Vladi, ali možda je netko od srijede shvatio da je ovo jedna dobra stvar", rekao je MOST-ov zastupnik Ivan Kovačić.

No to se još nije dogodilo jer prvi potpredsjednik Vlade i dalje ne prihvaća MOST-ov amandman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MOST-a najavljuju da će u ponedjeljak, kada će se izglasavati proračun, glasati protiv Vladine odluke o odbijanju amandmana.

"Mi i dalje smatramo u MOST-u, mislim da je tako i u HSLS-u, da bi se stranke ipak trebale solidarizirati sa stanjem u državi", smatra Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A članica HSLS-ovog kluba Gordana Rusak još oštrija - poručuje da je skupila gotovo 5 tisuća potpisa znanstvenika koji ih podržavaju.

U ponedjeljak svi će se zajedno naći u saborskim klupama kad će se vidjeti koliko će ovi koalicijski sukobi imati utjecaja na glasovanje o prvom proračunu ove vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike