STIGAO I BANDIĆ / Sukob mještana zbog ilegalnog deponija: 'Nesnosno je ovdje živjeti, imali smo štakore i žohare'

Sukobili se mještani zbog ilegalnog odlaganja otpada

8.8.2018.
20:23
VOYO logo

Sukob mještana zbog ilegalnog odlaganja otpada u zagrebačkim Kozari Putevima jučer je eskalirao. S jedne strane ljudi koji od smeća ne mogu živjeti, s druge oni koji od njega žive. Zbog uzavrele situacije morao je intervenirati gradonačelnik Bandić, ali i hitna pomoć.

Službeni vlasnik ove zemlje je Republike Hrvatska. Ali koristi je jedan pojedinac koji na nju navozi smeće, a vjerojatno i uzima novac od vozača kamiona koji je imao gdje istresti teret. Marija je već godinama prva susjeda najodvratnijeg dvorišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je pokojni suprug dizao zid da bi spriječili prolazak štakora i takvih stvari u moje dvorište. S time da kad god su navažali, to je znalo završiti preko ograde u moju kuću i kod mog ulaza. Katastrofalno", govori Marija Kasami Borak.

"Osjeti se smrad u kući. To vam je smrad, s time da smo imali štakore, zmije, žohare. Stvarno je nesnosno živjeti ovdje", komentira Sanela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja radim s tim smećem i zarađujem od njega na sajmu. Ja gradu Zagrebu nisam na teret, nego od tog smeća živim. Ja od toga živim, 12 članovima obitelji, na sajmovima, Zagreb, Čakovec, Varaždin. Ja radim i živim od svog rada i truda, a nisam na socijalnom fondu kao ostali", kaže Nani Beriša.

Jučer popodne krenulo je već peto čišćenje. Svaki put dogodi se ista priča. Brzo nakon čišćenja kreće ponovno navažanje. Ovaj put je u pomoć očajnim ljudima iz Kozari Puteva stigao i Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo sve se pretvorilo u dramu jer si je uzrujani gospodin Beriša navodno prerezao žile. Kasnije se uspostavilo da nije teže ozlijeđen. Nakon jučerašnjih incidenata, čišćenje smeća nastavilo se i danas.

Planine smeća koje su zatrpale ovo dvorište bile su više od dva metra. Dosad je odvezeno preko 25 kamiona, ali posao ovdje nije ni približno gotov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je kad će kamioni ponovno, na trošak građana, trebati ponovno u čišćenje. A prolazak romskim dijelom Kozari Puteva pokazao nam je kako bi kamioni čistoće imali mnogo posla kad bi smjeli intervenirati i u privatnim dvorištima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo