Splitski prosvjed veći /

Sukob brojki: na splitsku rivu uopće ne stane organizatorova brojka od navodnih 70.000 prosvjednika

Prema policiji, jučer je u Splitu bilo tri puta više prosvjednika (15.000) nego u Zagrebu za koji je službena brojka ostala oko 5.000, dakle bez onih koji su čekali tramvaj ili se tamo našli slučajno

13.4.2018.
18:40
VOYO logo

Koliko je ljudi prosvjedovalo protiv Istanbulske konvencije? Za objavu te brojke policiji je trebala cijela noć. Ujutro su izišli s podatkom kako se prema njihovoj procjeni do 18 sati na Rivi okupilo oko 15 tisuća ljudi, a do 19 sati skup je rastao možda i do 18 tisuća.

Baš kao i u zagrebačkom slučaju, policijske se brojke itekako razlikuju od statistike organitatora, koji kažu da ih je podržalo 70 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je nakon svih tih brojki ne ostati zbunjen? Jer prema policijskim podacima čini se da je u Splitu bilo tri, pa gotovo i četiri puta više prosvjednika nego u Zagrebu za koji je službena brojka ostala oko pet tisuća, dakle bez onih koji su čekali tramvaj ili se tamo našli slučajno.

Teško i da je na rivi neispunjenoj do kraja bilo 70 tisuća, jer kada je prepuna, prema policijskim procjenama, stane oko 40 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo