vidi zajedničku platformu / Šuker: 'Očekujem razgovore s MOST-om o reformskoj vladi'

Ivan Šuker priznao je kako smatra da bi koalicija HDZ-a i MOST-a provela reforme

8.11.2015.
23:36
VOYO logo

Ivan Šuker smatra kako HDZ i MOST mogu stvoriti jednu zajedničku platformu temeljenu željama za provođenjem reformi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljni su ljudi, očekujem da će ostati homogena cjelina. Očekujem razgovore o reformskoj vladi koja je spremna provesti reforme koje se nisu provele proteklih godina u Hrvatskoj", rekao je.

Jedna od reformi koje zahtjeva MOST jest rezanje broja županija, a protiv toga su bili i HDZ i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za reformske zahvate trebaju argumnti. Kada se nešto stavi na stol, možda netko nije odlučan za ovo ili ono. Treba provesti reformu javne uprave, koja će biti na usluzi hrvatskim građanima, a ne ih samo koštati. Ako se odrežene ovlasti spuste na županije, onda te županije imaju smisao i to znači da vlast približavamo građanima. Tada nema veze koliko imamo županija. O reformi javne uprave krećemo od broja, što je kriva strana, ali mislim da trebamo pričati o njenoj efikasnosti", nastavio je.

Upitan kako komentira iznenađujuće dobar rezultat MOST-a, Šuker je nastavio u prethodnom tonu nastojeći se umiliti trećoj najjačoj opciji prema ovim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dobro za Hrvatsku, jer ako se sklopi jedna takva koalicija, uz manjinske glasove, može garantirati kako će se u Hrvatskoj provesti reforme i hrvatskim građanima dati javnu upravu kakvu žele", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo