Šuker: Nisam čovjek koji se unosi nekome u lice i prijeti

4.10.2010.
12:26
VOYO logo

"Meni je u potpunosti jasno, s obzirom na situaciju u Hrvatskoj, da smijenjeni direktori javnih poduzeća nastoje diskreditirati onoga ili ovoga da bi sebe opravdali", rekao je Šuker te istaknuo kako ne može konkretnije komentirati taj slučaj s obzirom da su pokrenuti postupci pred USKOK-om i policijom. Dodao je da daje punu podršku tim institucijama u provođenju pokrenutih postupaka.

"Svi oni koji me poznaju dobro znaju da nisam čovjek koji se unosi u lice i koji prijeti", rekao je Šuker nakon što je u zagrebačkom hotelu Westin otvorio Konferenciju o upravljanju proračunom i fiskalnoj politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto još uvijek nije predstavljen prijedlog proračuna za 2011., ministar je odgovorio da situacija nije jednostavna jer se moraju usvojiti fiskalne projekcije i smjernice za sljedeće tri godine i da se istovremeno treba donijeti Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Također, objasnio je da se u projekcije proračuna za 2012. i 2013. treba ugraditi europska komponenta – izvori financiranja, te na rashodovnoj strani predvidjeti sredstva koja će Hrvatska morati uplatiti Bruxellesu.

"Neće ništa kasniti. Prijedlog proračuna Sabor treba usvojiti do 31. prosinca, a ako tako ne bude, onda ide privremeno financiranje, ali njega sigurno neće biti", uvjeren je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će izgledati državne financije u idućoj godini, ministar nije želio govoriti. Tek je rekao da se rashodi žele zadržati na ovogodišnjoj razini.

Šuker je zadovoljan što je od 2004. godine puno napravio u poboljšanju javnih financija. Za uspješno provođenje reformi Ministarstvo financija je u svom obraćanju sudionicima konferencije pohvalio Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010030170006 arti-201010040030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo