Šuker: Neću rebalans proračuna! Ne-ću!

'Ove godine su i prihodi i rashodi na razini prošle godine. Napravit ćemo prezentaciju prihoda kako bi spriječili špekulacije da su javne financije nestabilne', kazao je Šuker.

23.2.2010.
15:35
VOYO logo

Ministar financija Ivan Šuker i premijerka Jadranka Kosor nedvosmisleno su danas poručili da ne rade na rebalansu proračuna koji je po mnogima neostvariv.

Novinari su ga upitali planira li stabilizirati financije s obzirom na veliku državnu potrošnju, glomaznu javnu upravu, konstantno zaduživanje i smanjenje priljeva od doprinosa u državnu kasu zbog svakodnevnih gubitaka radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine su i prihodi i rashodi na razini prošle godine. Napravit ćemo prezentaciju prihoda kako bi spriječili špekulacije da su javne financije nestabilne", kazao je Šuker u zgradi Banke za obnovu i razvoj, dodajući: "Dobit ćete cifre!".

Kosor je prisnažila tezom kako je njena Vlada prošle godine uspjela skresati proračun za sedam milijardi kuna i uštedjeti milijardu i pol uvođenjem mjera štednje u državna poduzeća, a da pritom nije smanjila porodiljne naknade, dječji doplatak i mirovine, što nije u potpunosti točno, s obzirom da je krizni namet uveden i na mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti tu prezentaciju koju Šuker najavljuje. Ponajprije zato što je nadavno iz Ministarstva puštena neslužbena informacija koja kaže da su prihodi u siječnju ove godine bili veći nego lani i to zahvaljujući povećanom PDV-u i kriznom porezu, tako da se postavlja pitanje - tko je "pojeo" tu razliku? Svakako je zanimljivo za vidjeti jesu li ju pojeli zdravstvo i mirovine kojima zbog smanjenih doprinosa navodno prijeti slom ili možda naplata kredita koje je država dizala minulih godina.

Prethodni članci:

arti-201002220809006 arti-201002160646006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo