zaštita identiteta / Sudac u Koprivnici zatvorio za javnost suđenje kako bi zaštitio ugledne poduzetnike koji su koristili usluge prostitutki

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Muškarca kojem se sudi policajci terete za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja

19.4.2018.
13:11
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Na koprivničkom Općinskom sudu ovog tjedna je započelo suđenje 52-godišnjem muškarcu koji je sredinom srpnja prošle godine završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja svoje 28-godišnje djevojke, piše Podravski.hr. 

Odmah nakon otvaranja rasprave koprivnički sudac Krešimir Pavlović, koji je prije mjesec dana potvrdio optužnicu, zatvorio je suđenje za javnost, pa će ‘pikanterije’ iz tog predmeta koji je zaškakljao maštu mnogim Podravcima i Prigorcima ostati ‘zarobljene’ u sudskom spisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Kao u horor filmu: Muškarac (52) iz Koprivnice svoju djevojku podvodio jedanaestorici bogatih poduzetnika

Muškarca kojem se sudi policajci terete za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja, snimanja razgovora na mobitel i presretanja brojnih sms poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici, 28-godišnja djevojka zarađeni novac nije zadržavala za sebe, stoga se ona vodi kao žrtva ovog kaznenog djela. 

No, ukoliko se tijekom postupka utvrdi suprotno, što je vrlo moguće, očekuje je i prekršajna prijava zbog odavanja prostituciji. Prema kaznenom zakonu, optuženi 52-godišnjak može završiti od šest mjeseci do pet godina iza rešetaka. No, ukoliko sudac tako presudi, može biti osuđen i uvjetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su slučajno, tijekom istrage policijski istražitelji utvrdili kako je muškarac prisiljavao djevojku na prostituciju, raspon kazne mogao bi biti znatno veći- i do deset godina zatvora. No, tu nikakve prisile nije bilo. Ona se dragovoljno seksala s većim brojem muškaraca za novac kojeg je predavala kasnije svojem dečku. Tijekom izvida utvrđeno je kako je novac trošio na kocku.

Pretpostavlja se kako će svih 11 klijenata, a većinom se radi o poznatim poduzetnicima s područja Koprivničko - križevačke i Međimurske županije u dobi od preko 50 godina, biti ispitano na klupi za svjedoke tijekom suđenja, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo