Zbog Glavaša u Osijek poslali specijalce

Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991.

2.10.2014.
9:31
VOYO logo

Uz velike sigurnosne mjere Branimir Glavaš stigao je nešto iza 11 sati u Osijek.

U osječki zatvor ušao je u jednoj od tri marice, nakon što ga je hrvatska policija preuzela na graničnom prijelazu sa BiH Županja-Orašje, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš će se u podne na Općinskom sudu u Osijeku, kao privatni tužitelj, suočio s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem, nakon što ga je tužio zbog klevete, jer ga je Vrkić nazvao ratnim profiterom.

Nakon samo 45 minuta završena je rasprava, jer je odvjetnica optuženog Vrkića, Ksenija Vržina, tražila izuzeće Općinskog suda zbog sumnje u pristranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred zgrade Suda u Osijeku okupilo se oko 30-ak Glavaševih simpatizera i pristaša, te velik broj novinarskih ekipa, a zgrada Suda bila je nadzorom policije koja je bila raspoređena ispred zgrade u ulici Europske avenije.

Pred zgradu Suda došao je i Glavašev sin Filip Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo suđenje vlada izniman interes, jer je ovo prvi Glavašev dolazak u Osijek nakon pet i pol godina otkako je pobjegao u BiH, gdje u Mostaru izdržava osmogodišnju zatvorsku kaznu za počinjene ratne zločine.

Dolazak Branimira Glavaša u Osijek, pet i pol godina nakon bijega iz Hrvatske, sigurnosno je riskantna i financijski iznimno skupa operacija, koju će, što se tiče njegova transporta kroz Hrvatsku, provesti jedinica specijalne policije iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo