Sud smjestili u zgradu čiji vlasnik ima niz prijava!

Prije godinu dana Ministarstvo pravosuđa je zagrebački Prekršajni sud iselilo iz prostora koji je bio u državnom vlasništvu i uselilo u novi za koji mjesečno plaćaju 430.

22.2.2012.
12:04
VOYO logo

Na upit o ovome skandalu, iz Ministarstva pravosuđa poslali su neočekivan odgovor s potpisom glasnogovornice Vesne Dovranić. Na činjenicu da je Prekršajni sud smješten u zgradu za koju se najam plaća osobi protiv koje su otvorene kaznene prijave, glasnogovornica Ministarstva pravosuđa reagirala je na način da ih se to ne tiče, odnosno da "nije na Ministarstvu provjeravati pravni status potencijalnog zakupodavca".

Prekršajni sud u Zagrebu do prije godinu dana bio je smješten u prostoru koji je dijelom bio u vlasništvu MUP-a, a dijelom Grada Zagreba. Odjednom se preselio u upravnu zgradu tvrtke Elektropromet d. d. u zagrebačkom naselju Siget. Nikom nije jasno kako i zašto je došlo do toga poteza, no ugovor o zakupu sklopljen je 10. veljače 2011. na rok od godinu dana. Cijena najma ugovorena je bez PDV-a (za 7.100 kvadrata iznosi 350.000 kuna) piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvu je najam povoljan

U Ministarstvu pravosuđa najam smatraju vrlo povoljnim "jer je Elektropromet d.d. uredio zgradu prema njihovim zahtjevima, uspostavio LAN mrežu, klimatizirao sve prostorije i opremio namještajem koji je dan sucima na korištenje bez naknade". No, s kakvim je poslovnim subjektom Ministarstvo pravosuđa sklopilo posao dovoljno govori stranica Poslovna.hr gdje se o Elektroprometu navodi da je "subjekt u blokadi" i ozbiljno se preporučuje provjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike