Sud odbio HDZ-ovu tužbu protiv Jovanovića

Općinski sud u Zagrebu odbio je HDZ-ovu tužbu za klevetu protiv Željka Jovanovića iz SDP-a.

18.11.2011.
22:34
VOYO logo

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj s mišljenjem suda se ne slaže, pa je uložio žalbu.

"Argumentacija suda toliko je neutemeljena da je vidim tek kao pokušaj kako se riješiti neugodnog predmeta. Neprihvatljivo, no za razumjeti, jer u osnovi je riječ o sporu između dvije najmoćnije političke stranke. Jovanović je, naime, samo ponovio stav SDP-a, izrečen još ranih 90-ih, pa je stoga od stranke koja je HDZ zbog njegove državotvornosti nazivala strankom opasnih namjera, moguće očekivati svašta, ali Jovanovićevu drskost u srcu Hrvatske, da koristi retoriku Slobodana Miloševića nazivajući HDZ zločinačkom organizacijom, ipak nisam očekivao", prokomentirao je Gredelj za Večernji list nazivajući one koji su branili Jovanovića kvaziintelektualcima. Istovremeno, Jovanovića je nazvao "rodonačelnikom govora mržnje "koji po talentu za ratno huškačku propagandu nadmašuje i samog Goebbelsa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gredeljeva izjava sama za sebe dovoljno govori'

K tome je dodao da se nada da će narod birajući na izborima biti onoliko mudar koliko je 1991. bio hrabar.

"Upravljanje Hrvatskom više nikada ne smije pripasti onima koji je nisu htjeli", kazao je odvjetnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović, kojeg je HDZ tužio za klevetu jer ih je nazvao zločinačkom organizacijom, nije želio komentirati Gredeljeve riječi.

"Mogu samo reći da izjava V. Gredelja sama za sebe dovoljno govori o odvjetniku kao i o stranci koju zastupa", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo