Suci šalju polugole stranke kućama da se presvuku

20.7.2011.
16:39
VOYO logo

Zaposlenici u državnim službama tijekom ljeta, kad je u pitanju odjeća, mogu si dati oduška tek izvan radnoga vremena, no isto vrijedi i za one građane koji imaju rasprave na nekom od osječkih sudova, ali i na većini sudova u Hrvatskoj. No, osječki sudovi ima još jedan problem - nema klimatizacijskih uređaja.

Ministarstvo pravosuđa nije odobrilo kupnju klima-uređaja za Prekršajni sud, a klimu nemaju niti Županijski i Općinski sud, gdje tek jedan ured i dežurna soba imaju klimu. Kako bi si olakšali rad, nekoliko djelatnika osječkog suda na posao je donijelo svoje privatne klime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temperaturama iznad 30 stupnjeva nije lako ni zaposlenicima ni strankama koje dođu na sud.

"Ja obično zažmirim na one koji dođu u gruntovnicu neprimjereno odjeveni iako ne bi smjeli. Stranke u raspravi ne smiju se pojaviti u majicama bez rukava, kratkim hlačama ili s nekom neprimjerenom obućom. Moram reći da malo više slobode ima od 15. srpnja do 15. kolovoza kad su rasprave svedene na minimum, no čim sud počne sredinom kolovoza uobičajeno raditi, pravila su postrožena", rekao je za Glas SlavonijeNinoslav Ljubojević, predsjednik Županijskog suda u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nepriličnog odijevanja sudske rasprave se odgađaju tijekom cijele godine. Naime, haljine i suknje minimalne dužine, prozirna odjeća, majice s užim naramenicama zabranjene su na osječkom Prekršajnom sudu.

Predsjednica Suda Vesna Rožac otkriva da je bilo slučajeva da su tijekom odsutnosti pravosudnog policajca stranke na raspravu dolazile u sportskim hlačicama, japankama, raznim natikačama i sličnoj za prostorije suda neprimjerenoj obući i odjeći. Uspjele su se "prošvercati" i ući u sobu za rasprave, ali su se ipak morali ići kući presvući. U takvim slučajevima rasprave se najčešće odgađaju za oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107070006006 arti-201008170319006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo