TUŽIO DRŽAVU /

Sudbina Zdravka Mamića na kocki. Doznajemo: Europski sud donosi presudu 29. kolovoza

Image
Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

Riječ je o slučaju suđenja za izvlačenje novca iz Dinama koji tresao skandal podmićivanja suca satom. Mamić je tužio državu da nije imao pravedno suđenje

10.8.2024.
10:24
Denis Kapetanović/Pixsell
VOYO logo

Danas.hr doznaje da će Zdravko Mamić uskoro doznati svoju konačnu sudbinu. Naime, Europski sud za ljudska prava 29. kolovoza objavit će presudu u njegovom slučaju, on ju već dugo očekuje i odnosi se na Mamićev postupak koji je pokrenuo na sudu u Strasbourgu protiv Hrvatske.

Postupak je podnesen na temelju tužbi koje su podnijeli Zdravko i Zoran Mamić te poreznik Milan Pernar. Sud može državu proglasiti krivom u odnosu na Zdravka Mamića, no zanimljivo je što je sud uopće ušao u proces što znači da su smatrali da ima dovoljno elemenata i osnove za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, sve se odnosi na suđenje Mamiću u osječkom procesu zbog izvlačenje 116 milijuna nekadašnjih kuna iz Dinama. Zdravko Mamić osuđen je na 6,5 godina zatvora, Zoran Mamić na 4 godine i dva mjeseca, a Pernar na tri godine i dva mjeseca zatvora.

Damiru Vrbanoviću koji je također bio kažnjen, pravomoćnu presudu od tri godine zatvora ukinuo je Ustavni sud Republike Hrvatske jer su smatrali da suđenje nije bilo pravedno jer je Mamić podmitio suce. Taj isti argument Mamiću i Pernaru nije prošao pa su se potužili Europskom sudu za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA DINAMO 2 /

Visoki kazneni sud poslao odbijenicu Zoranu Mamiću: Sude mu za izvlačenje novca iz Dinama

Image
AFERA DINAMO 2 /

Visoki kazneni sud poslao odbijenicu Zoranu Mamiću: Sude mu za izvlačenje novca iz Dinama

H. Zaključili su da nije imao pravedno suđenje jer je Mamić podmitio suce. Taj isti argument Mamićima i Pernaru nije prihvaćen. Sada o svemu tome raspravlja Europski.

Inače, riječ je o podmićivanju suca kada je Mamić dao sat predsjedniku sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku Darku Krušlin u. Ovaj je sat ubrzo vratio.

Europski sud za ljudska prava razmatrao je li sve to utjecalo na nepristranost tog suca i njegovu pravednost.

POGLEDAJTE VIDEO DORH odustao od progona Modrića. Evo što Luka kaže na sve, a što obrana Zdravka Mamića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo