STRUKA ZADOVOLJNA: / Evo kako će izgledati odlazak frizeru, maseru, kozmetičaru...: Ipak bez pleksiglasa, ali imaju jednu zamjerku

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Pranje kose će biti obvezno bez obzira na frizuru, ali nema pleksiglasa

30.4.2020.
13:02
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

HZJZ je usuglasio preporuke koje bi trebale poštivati sve one uslužne djelatnosti gdje je fizički kontakt izražen. Frizeri, kozmetičari, pedikeri, brijači i ostali koji od ponedjeljka otvaraju svoja vrata zadovoljni su uputama koje je HZJZ dogovarao zajedno s cehovima tih djelatnosti.

U frizerskim salonima će, kako doznaje Jutarnji, fizička distanca među klijentima unutar prostora morati biti metar i pol, neće biti ograničenja s obzirom na broj stolica koje imaju, narudžbe će biti telefonske, a na ulazu će se dezinficirati ruke. Na pultove neće morati postavljati pleksiglas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CAPAK POJASNIO POPUŠTANJE MJERA PROTIV VIRUSA, ALI I NEŠTO ŠTO VEĆINU NAS ZANIMA: /

'Smijete na prvomajski roštilj, ali uz ovaj uvjet'

Image
CAPAK POJASNIO POPUŠTANJE MJERA PROTIV VIRUSA, ALI I NEŠTO ŠTO VEĆINU NAS ZANIMA: /

'Smijete na prvomajski roštilj, ali uz ovaj uvjet'

Pranje kose obvezno

Iza svake mušterije morat će dezinficirati sav pribor i prostor, a ogrtači će morati biti jednokratni - ili će koristiti papirnate koje će bacati, ili već postojeće koje imaju koje će morati prati iza svakog klijenta. Moći će i dalje koristiti ručnike koji će se kao i inače prati iza svake mušterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bilo koju vrstu frizura kosa će se morati prati, više neće klijenti sami o tome odlučivati. Frizeri će nositi zaštitne maske i rukavice, a preporuka je i da mušterije u salone dolaze s maskom. Preporuka je da frizeri iza svakog klijenta mijenjaju masku.

To je zapravo i jedina zamjerka frizera koji ističu kako muške frizure znaju biti gotove već za pola sata pa se zalažu da se vremenski ograniči mijenjanje maski, recimo svaka dva do tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu mjera ionako već provode

Kod kozmetičara i masera fizička distanca među klijentima nije problem jer i inače svaki ima svoju kabinu, a i ostale propisane mjere već dobrim dijelom primjenjuju i prije epidemije: dezinfekcija iza svake mušterije, zbrinjavanje infektivnog otpada kod kozmetičara, rad u rukavicama i korištenje jednokratne papirnate zaštite u roli, te ručnika koji se peru iza svake mušterije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo