RTL DOSJE /

Stručnjak o supružnicima kandidata: 'Kada treba podignuti atmosferu, odmah se zove Jakova'

'Sanja Musić Milanović 'služi' da ublaži Zoranov žestoki karakter', kazao je Krešimir Macan

16.12.2019.
9:50
VOYO logo

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan u RTL Dosjeu komentirao je kako se i koliko predsjednički kandidati i kandidatkinje u svojim kampanjama koriste pomoći svojih supružnika. 

Na pitanje predlaže li inače svojim klijentima da uključuju supružnike u kampanju odgovorio je da to ovisi o - supružniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisno kakav je adut. Ako su on ili ona loš adut, onda ih sakrijemo. A ako su dobri, onda ih apsolutno guramo u prvi plan", kazao je Macan. 

"Kada na skupu treba podignuti atmosferu, odmah se zove Jakova"

Image

Tko je Kolinda Grabar-Kitarović? Školovala se u SAD-u, Sanaderova ministrica koja je ušla u povijest NATO-a

Image

Tko je Kolinda Grabar-Kitarović? Školovala se u SAD-u, Sanaderova ministrica koja je ušla u povijest NATO-a

Jakov Kitarović je postao adut predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović. "On je 'icebreaker'. Kada na skupu treba dići atmosferu, odmah se pozove Jakova. Vidimo da od prvog dana dobiva ovacije", kazao je Macan te dodao kako uvijek pljesak ide Jakovu, a ne predsjednici jer supruga aktualne predsjednice prati ta krilatica "Jakove, izdrži!". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su još davno nalijepili navijači, a oni su to prihvatili na najbolji mogući način, odnosno kao šalu na svoj račun", kazao je Macan. Smatra da u ovom trenutku predsjednici u kampanji pomaže činjenica da je Jakov Kitarović na skupovima veća zvijezda od nje. 

"To joj je u ovom trenutku trebalo. Ne vjerujem da će biti veća zvijezda jer on je taj koji drži obiteljski dio obaveza. Ali joj jako pomaže u trenutku kada je bitka jako neizvjesna", kazao je Macan. 

"Ne možete odgovarati na sve gluposti koje kažu vaši prijatelji"

Miroslav Škoro jučer je imao vrlo emotivan istup i jasno je da mu nije drago što mu je supruga Kim uvedena u kampanju.

"Pogotovo kada se napada neutemeljenim i izmišljenim stvarima i ako se napada netko blizak vama, to je neugodno. Upravo je to jedan od razloga zašto ljudi koji su u politici, prije nego što se aktiviraju iz privatnog sektora ili života, moraju dobro razmisliti prije nego što krenu u javnost. Tada je sve na meti i ništa nije sveto", pojašnjava komunikacijski stručnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se predsjednica trebala izričitije ograditi od uvredljivog Facebook komentara svoje frizerke o Kim Škoro, Macan kaže da bi tada priznala da je naručila taj status. "Ne možete odgovarati baš za sve gluposti koje kažu vaši prijatelji. Za sve kandidate vrijedi da mogu odgovarati na ono što je službena komunikacija Stožera i vaših ljudi, ali ne baš za svakoga koga znate. Makar vam bili i bliski prijatelji", kazao je Macan. 

"Sanja Musić Milanović ublažuje Zoranov karakter"

U predsjedničkoj kampanji stekao se dojam da se supruga Zorana Milanovića, Sanja Musić Milanović, pojavljuje u javnosti više nego za cijelog njegovog četverogodišnjeg premijerskog mandata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su, kao, dobar par. Ona je tu da smanji taj njegov žestoki karakter jer, kao, postoji netko tko ga može izdržati. Ona ublažuje taj njegov karakter", kazao je Macan te dodao kako Milanovićeva supruga nema aktivnu ulogu kao Jakov Kitarović, a i ne napadaju je kao Kim Škoro. 

Smatra da u nastavku kampanje možemo očekivati da će se Jakov Kitarović još više pojavljivati u kampanji, dok nije siguran hoće li se isto dogoditi i sa suprugama Zorana Milanovića i Miroslava Škore. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo